SKU20x2
Vrijeme je da spakirate kofere i popnete se na prekrasne, snijegom prekrivene vrhove švicarskih Alpa kako biste uživali u baršunastoj vrućoj čokoladi, ukusnim pikantnim sirevima i jednoj prekrasnoj ljubavnoj priči…
Kao prehrambena tehničarka iz Manchestera, Mina je oduvijek vjerovala da čokolada može riješiti sve probleme – i to je upravo ono što joj zatreba kada u vezi koju je smatrala savršenom nagazi na minu te njezina nesreća postane viralna! I zato sa spakiranim torbama i novom odlučnošću da sredi svoj život, požuri utopiti svoju tugu u najboljoj tradicionalnoj torti na svijetu u ugodnoj švicarskoj kolibi svoje kume. Čokolada: može. Romantika: ne može.
Sve dok u alpskom vlaku ne naleti na tajanstvenog, ali oh-tako-prekrasnog stranca koji je počasti neočekivanim poljupcem. No kada on ode svojim putem, Mina se ne zavarava maštanjima jer… to je sve bila samo sretna slučajnost, zar ne?
Julie Caplin ovisna je o putovanjima i dobroj hrani. Neprestano je u potrazi za savršenim džinom i strašno je izbirljiva kad je riječ o čašama, vrstama tonika i začinima. Kad ne isprobava različite džinove, piše svoje romane koje smješta u različite gradove koje je posjetila tijekom posljednjih godina.
Nekoć je radila kao voditeljica odjela za odnose s javnošću, pa je godinama putovala Europom i vodila vrhunske kritičare hrane i pića na putovanja na kojima su uživali u gastronomskim delicijama mnogobrojnih gradova ltalije, Francuske, Belgije, Španjolske, Danske i Švicarske. Bio je to težak posao, ali netko i to mora raditi. Ta su joj putovanja dala inspiraciju za Mali kafić u Kopenhagenu i druge knjige.