Duhovne knjige

Deepak Chopra : Vodstvo s dušom

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

U ovoj knjizi Deepak Chopra vas poziva da postanete onakav vođa kakav je danas najpotrebniji: vođa s vizijom koju može ostvariti. Chopra već osam godina podučava o vodstvu brojne vrhunske rukovoditelje i izvršne direktore. Smjernice koje daje u knjizi “Vodstvo s dušom”, mogu se primijeniti na svaki poslovni model. Međutim, ista načela vrijede i za svaku zajednicu ljudi i svako životno područje, od obitelji i doma do škole, mjesta štovanja ili susjedstva. Chopra predstavlja sedam ključnih značajki vodstva: promatranje i slušanje, emocionalno povezivanje, svjesnost, djelovanje, osobnu moć, odgovornost i sinkronicitet. Nakon što izradite svoj profil duše i utvrdite osnovne vrijednosti koje želite njegovati, ovih sedam značajki pomoći će vam da ostvarite vaš puni potencijal. Budućnost nastaje u sadašnjem trenutku, a svatko od nas može izabrati biti vođa upravo sada i ovdje.

Dalai Lama & Howard C. Cutler : THE ART OF HAPPINESS

199.00 kn (~ 26,45 €) uključ. PDV

Nearly every time you see him, he's laughing, or at least smiling. And he makes everyone else around him feel like smiling. He's the Dalai Lama, the spiritual and temporal leader of Tibet, a Nobel Prize winner, and a hugely sought-after speaker and statesman. Why is he so popular? Even after spending only a few minutes in his presence you can't help feeling happier. If you ask him if he's happy, even though he's suffered the loss of his country, the Dalai Lama will give you an unconditional yes. What's more, he'll tell you that happiness is the purpose of life, and that the very motion of our life is toward happiness. How to get there has always been the question. He's tried to answer it before, but he's never had the help of a psychiatrist to get the message across in a context we can easily understand. The Art of Happiness is the book that started the genre of happiness books, and it remains the cornerstone of the field of positive psychology. Through conversations, stories, and meditations, the Dalai Lama shows us how to defeat day-to-day anxiety, insecurity, anger, and discouragement. Considerd by many to the classic book by the Dalai Lama, he explores many facets of everyday life, including relationships, loss, and the pursuit of wealth, to illustrate how to ride through life's obstacles on a deep and abiding source of inner peace. Based on 2,500 years of Buddhist meditations mixed with a healthy dose of common sense, The Art of Happiness is a book that crosses the boundaries of traditions to help readers with difficulties common to all human beings. After being in print for ten years, this book has touched countless lives and uplifted spirits around the world.

Vesna Krmpotić: Stotinu i osam II

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Vesna Krmpotić: Stotinu i osam II.

Khammai Dhammasami: MEDITACIJA SABRANOSTI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

U knjizi Meditacija sabranosti u svakodnevnom životu dr. Khammai Dhammasami nas poučava vipassana meditaciji - meditaciji sabranosti i uvida. Koristeći svoje bogato iskustvo u podučavanju meditacije dr. Dhammasami na jednostavan i razumljiv način objašnjava kako pravilno vježbati vipassana meditaciju i četiri podržavajuće meditacije. Također nas uči kako uvesti meditaciju u svakodnevni život kroz razvoj sabranosti koja nam otkriva i pokazuje kako biti prisutan u sadašnjem trenutku, kako biti pažljiv, prilagodljiv i u harmoniji sa samim sobom te kako razvijati ljubav i suosjećanje prema samome sebi, a onda i prema drugim ljudima. Vipassana meditacija se ne razlikuje od svakodnevnog života. Ona odražava stvarnost života i pomaže nam da vidimo stvari kakve zaista jesu.

Prokofjev Sergej O. : 12 svetih noći i duhovne hijerarhije

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

U svojim duhovnim istraživanjima Prokofjev se oslanja na duhovnonaučni opus, zapisanu ostavštinu Rudolfa Steinera, čitaocu omogućavajući uvid u zaokruženu sliku kosmičkih snaga djelatnih između Božića i Epifanije, osvjetljavajući tajnu kruga Zodijaka i unutar njega aktivnih uzvišenih hijerarhijskih duhovnih bića, pokazujući kako ona grade put koji vodi od Isusa do Hrista. Autor objašnjava kako zvjezdano pismo predstavlja ključ za antropozofsku hristologiju, otkrivajući njegovu povezanost sa koncepcijom prvog Goetheanuma. Ova originalna i poticajna studija Sergeja Prokofjeva bogat je izvor inspiracije za one koji hoće da dublje spoznaju misterij dvanaest Svetih noći i njihovu povezanost sa duhovnim bićima, bogovima koji pripadaju nebeskim Hijerarhijama.

HARIKESA SWAMI: ALL GLORIES TO THE SANKIRTANA DEVOTEES

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

HARIKESA SWAMI: ALL GLORIES TO THE SANKIRTANA DEVOTEES.

Sri Caitanya – Caritamrta (Madhya-lila – četvrti deo)

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Sa izvornim bengalskim stihovima, latinskom transliteracijom, srpskohrvatskim sinonimima, prevodom i detaljnim tumačenjima.

AURELIJE AUGUSTIN : ISPOVIJESTI

60.00 kn (~ 7,98 €) uključ. PDV

Ispovijesti, koje - prema dvostrukom značenju latinske riječi Confessiones - nisu samo priznanja grijeha nego i pohvale Bogu, počinje Augustin veličanstvenim zazivom Boga: »Velik si, Gospodine...« da mu pomogne kadbude pisao uspomene svoga života... (gl. 1-6). I najprije govori o najranijoj svojoj dobi, o grijesima djetinjstva i dječačke dobi (7-8). Priznaje da ga je najprije više zanosila igra nego učenje (9-12).

DUHOVNI RATNIK I- Otkrivanje duhovnih istina u nadnaravnim pojavama

65.00 kn (~ 8,64 €) uključ. PDV

Pripremite se na uzbudljivo putovanje u intrigantno carstvo drevnih misterija! Rijetko se gdje temama kojima se bavi ova knjiga pristupa na tako prodoran i otvoren način. Knjiga se usredotočuje na bit brojnih tema koje su naraštajima zbunjivale učenjake i znanstvenike, kao što su: izvanzemaljci, piramide i psihičko nametanje. Otkriva se novo stajalište, pozivajući čitatelja da proširi granice uma i doživi istinsku i trajnu vezu s unutarnjim jastvom.

Kahlil Gibran : Prorokov vrt

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Prorok je vrhunac Džubranove temeljne filozofije. U njemu je podsvjesno opisao vlastiti život: svoju mudrost dozrijevanja, primanja svega što postoji i ulazak u harmoniju stvaranja. Prorok govori o čovjekovu iskustvu između rođenja i smrti; o sokratovskoj temeljnoj samospoznaji u kojoj će se čovjek, prije ili poslije, naći usred neprekidnoga nastajanja i prolaznosti. Džubran o sebi razmišlja na tromeđi vjerskih tokova: židovstva, kršćanstva i islama. Na njega je utjecala i mudrost arapskih filozofa, osobito Averroesa, Avicene i al-Gazalija.

SRI CAITANYA-CARITAMRTA PRVI DEO

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

SRI CAITANYA-CARITAMRTA PRVI DEO.

Sri Srimad A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada – Otkrivanje jastva

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

"U dvadeset i devet briljantnih eseja, intervjua i neslužbenih razgovora, on razotkriva kako vedska književnost i tehnike mantra-meditacije, koje ona podučava, mogu pomoći u rješavanju svih osobnih i društvenih sukoba, dovesti nas do stanja stalnog mira i sreće te zadovoljiti vječnu žeđ duše za savršenstvom."

Učenje Swami Sivanande

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Učenje Swami Sivanande.

Esslemont, J.E. : Uvod u Baha’i vjeru. Baha’u’llah i nova era

60.00 kn (~ 7,98 €) uključ. PDV

Esslemont, J.E. : Uvod u Baha'i vjeru. Baha'u'llah i nova era.

Ovo je Moja Riječ Alfa i Omega – Evanđelje Isusovo

110.00 kn (~ 14,62 €) uključ. PDV

Izdavač: Univerzalni život Zagreb ISBN: 953-6284-02-2 Format: 18 Uvez: tvrdi s zlatotiskom Broj stranica: 970 Godina izdanja: 1994

Viktorija Lux :Kabala- Tajna nauka drevnih Hebreja

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Kabala: Tajna nauka drevnih Hebreja Ova knjiga o kabali ne govori o cjelokupnoj kabali. To je samo jedan njezin dio, u kojem se tumačenja o kabali uspoređuju sa suvremenim dostignućima znanosti. Zapravo bi usporedbu kabalističke nauke sa suvremenim dostignućima znanosti trebalo shvatiti kao metodu, a čitalac neka sam pokuša tumačiti kabalističko učenje u smislu simbolike, u smislu jednog pristupa. Čitalac bi trebao svesti kabalistički tekst na svoj način razmišljanja, jer svatko drukčije shvaća određene pojave. I upravo je jedna od velikih vrijednosti kabale u tome što ona omogućuje svakome da pronađe svoj način gledanja. Stoga bismo mogli reći da je ova knjiga o kabali ustvari poticaj. Likovna oprema knjige: Fadil Vejzović; Zdravko Tunuković

POUKE IZ BIBLIJE: Obećanje- Božji vječni savez

45.00 kn (~ 5,98 €) uključ. PDV

Bog je prije više tisuća godina uspostavio Savez s Izraelom čiji korijeni, zapravo, sežu još dublje u prošlost. Taj je Savez pokrenuo je i proglasio istinski Vladar, Stvoritelj neba i zemlje. Božji savez pokreće ljubav — Njegova ljubav prema palom ljudskom rodu, ljubav koja Ga je odvela na križ.Ovog ćemo tromjesečja, dakle, pobliže razmotriti Božji Savez — što on sadrži, što nudi, kao i što zahtijeva.

BONAVENTURA DUDA : ISPOVIJESTI RUSKOG HODOČASNIKA

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

Ova knjiga nije drugo nego upravo pokušaj opisati osobno iskustvo jednog ruskog pobožnika - bogotražitelja na njegovu putu traženja lica Božjega, na njegovu usavršavanju u poniznosti i u vježbanju i u postupnom postizavanju nutarnje, neprestane i žarke molitve. Već je u starini svaki Božji pobožnik imao svojeg učitelja - duhovnog oca.

Rossi, Marcelo (Otac): AGAPE

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Ako se Bibliju može smatrati prvom knjigom samopomoći u smislu da su njezini stihovi ispunjeni utjehom za dušu, kao i pravilima ponašanja, katolički svećenik i karizmatik Marcelo Rossi okrenuo se ravno izvoru: svako od 12 poglavlja knjige od 125 stranica počinje odlomkom iz Evanđelja po Ivanu, koji je najmističniji pripovjedač Kristova života. Odlomke iz Svetog pisma prati komentar koji podsjeća na popularnu propovijed u kojoj Rossi spominje i svece i suvremenike, a svako poglavlje završava molitvom. Knjiga je bila apsolutni bestseler u Latinskoj Americi, ali je zapažen uspjeh ostvarila i u Sjevernoj Americi, pomažući mnogima da obnove i prodube svoju vjeru!

Alexander, Eben: KARTA RAJA

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Kako znanost, religija i obični ljudi dokazuju da je svijet s druge strane stvaran Svatko od nas nosi u sebi sjećanje na nebo, na raj, skriveno negdje duboko u nama. Svrha je ove knjige iznijeti to sjećanje na površinu i pomoći vam da pronađete svoju kartu raja. Nakon što je ugledni američki neurokirurg Eben Alexander ispričao svoju priču o iskustvu blizu smrti i fascinantan put u onostrani život, potaknuo je mnoge čitatelje da mu povjere kako su i oni doživjeli jednako iskustvo. Zahvaljujući njihovim svjedočanstvima, dr. Alexander je shvatio da im je njegova priča pomogla da spoznaju ono što su znali još naši drevni preci: postoji nešto veće i od ovozemaljskog života i od svemira.

Bergoglio, Jorge Mario; Papa Franjo: ISTINSKA JE MOĆ U SLUŽENJU

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

U ovoj iznimnoj i vrijednoj knjizi papa Franjo (tada kao kardinal Jorge Bergoglio) predočava nam evanđeosku poruku koja treperi u njegovu srcu pastira odana svomu vjernom narodu i svim ljudima dobre volje. Njegova jasna i pronicljiva razmišljanja prosvjetljavaju um, diraju srce i potiču volju za stvaranjem jednoga novog društva i zajedničku izgradnju doma čija će vrata biti otvorena svima. Ključ te odanosti vjeri i društvenoj obnovi jest u služenju, činjenju dobra drugima i za druge. „Riječ je“, navodi papa Franjo, „o revoluciji koja se temelji na društvenoj sponi služenja. Jer moć je u služenju.“ Kršćanin se poukama i primjerom Isusa koji je došao ne da bi mu se služilo, nego da sam služi i da svoj život da za druge, treba osjetiti potaknutim da „uđe na područje služenja“ (Mk 10, 42-45).

Pearl, Eric; Ponzlov, Frederic: SOLOMON GOVORI O REKONEKCIJI VAŠEGA ŽIVOTA

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Zašto su istaknuti liječnici, kvantni fizičari i istraživači širom svijeta zainteresirani za naizgled slučajan susret dr. Erica Pearla s jednim od pacijenata? Što se skrivalo u tom susretu što bi moglo ne samo radikalno ubrzati putanju njegova života, nego u konačnici utjecati na život milijuna ljudi… a najvjerojatnije će duboko utjecati i na vaš život? Kakav je to fenomen? U svom međunarodnom bestseleru Rekonekcija: iscijelite druge, iscijelite sebe (V.B.Z, 2010.), dr. Pearl čitatelje je poučio kako stupiti u kontakt s obuhvatnim spektrom energije, svjetlosti i informacija koje prije nikome nigdje nisu bile dostupne. Zahvaljujući tome, omogućio nam je da potpuno transcendiramo složene „metode“ energetskog iscjeljivanja i izazovemo dramatična, često trenutačna iscjeljenja te životne preobrazbe!

Lorens Gardner: Magdalenino zaveštanje

105.00 kn (~ 13,96 €) uključ. PDV

Prostitutka pokajnica? Ili žena čiji će istinski identitet uzdrmati temelje hrišćanstva? Istorijsko istraživanje Lorensa Gardnera skrivenih arhiva i krvne loze Isusa i Marije Magdalene najpre je otpočelo u njegovom svetskom bestseleru, Krvnoj lozi svetog Grala. U Magdaleninom zaveštanju, Gardner razrađuje te teme i otkriva nova saznanja: -Senzacionalne nove informacije iz vatikanskih i manastirskih arhiva o tajnom braku Marije sa Isusom i dokumentovanom proganjanju njihove loze -Sionska priorat – istina o tajanstvenom redu templara i podzemnoj struji koja je štitila sveto nasleđe mesijanskih potomaka. -Jevanđelje po Magdaleni – skriveni zapisi koji otkrivaju njen pravi status među apostolima i zabranjeni tekstovi koji su izbačeni iz Biblije. -Povezanost sa Da Vinčijem – pravo značenje iza slika i zašto je renesansna crkva cenzurisala Magdalenine portrete Lorens Gardner je autor medjunarodnih bestselera Krvne loze svetog Grala, Kraljevstva prstena, Geneze gralskih kraljeva i Izgubljenih tajni zavetnog kovčega

Ur. Josip Baričević : SNAGOM DUHA

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

Uvođenje u vjeru i život kršćanske zajednice.

Marijan Grakalić, Luka Vincetić, Valent Vuk: Gospa iz Međugorja

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Fenomen Međugorja privukao je i autore ove publikacije, a svaki od njih prilazi mu na svoj način: razumijevanjem ove pojave u sklopu cjelokupne naše, ali i svjetske društvene stvarnosti; odnosu Svete Stolice prema tom i sličnim poznatim fenomenima ukazanja Marijinog i napokon, pojavi i razvoju marijinskog kulta kroz povijest, posebice u pučkoj pobožnosti i izvan liturgijskih oblika. Knjiga donosi brojne informacije o Međugorju i mariologiji pristupačnih širokom krugu čitatelja.

Rene Laurentin : Karizmatička obnova

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Odakle potječe Katolička karizmatička obnova? Što o tome misle crkvene vlasti? Što da mislimo o dvjema najprjepornijim karizmama: glosolaliji i ozdravljenjima? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana uz karizme i karizmatski pokret možete pronaći u ovoj knjizi gdje su sintetizirane brojne razasute informacije, osvijetljene povijesno i doktrinalno, oslanjajući se na doprinosima interdisciplinarnih humanističkih znanosti (socilologije, psihologije, lingvistike).

Marko Pranjić – Jeka duše : vjeronaučni udžbenik za prvo godište srednjih škola

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Marko Pranjić - Jeka duše : vjeronaučni udžbenik za prvo godište srednjih škola...

Stjepan Lice : Djeca Betanije

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

Stjepan Lice : Djeca Betanije...

Branka Jakelić: KRILATE SANDALE

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Knjiga “KRILATE SANDALE“ govori o unutarnjem putovanju potaknutom traganjem za odgovorima na osnovna egzistencijalna pitanja: Tko sam ja?, Što radim ovdje?, Kakav je smisao svega toga što mi se događa? Razmatrajući ih, autorica slike iz stvarnoga života isprepliće s psihološkim i duhovnim tumačenjima njihove pozadine, sekvencijama mita o junakovu putovanju (tijekom kojega glavni lik neke bajke, legende ili drame na putu do svoga cilja prolazi kroz brojne kušnje i prevladava ih) te programom Društva anonimnih alkoholičara koji se sastoji od dvanaest koraka što vode od ovisnosti do slobode.

Ante Čaljkušić :Zvrk u Božjim rukama

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

Knjiga „Zvrk u Božjim rukama“ prva je autorska knjiga Ante Čaljkušića, predsjednika udruge „Hrvatska za Život“. „Zvrk u Božjim rukama“ iskreno je i snažno Antino svjedočanstvo o godinama koje su prethodile inicijativi „40 dana za život“. Predgovore su napisali biskup Vlado Košić, pater Marko Glogović i don Damir Stojić. Komentare su dali vlč. Dražen Radigović, novinarka Diana Tikvić, Petra Milković (dopredsjednica udruge „Hrvatska za Život“) , antropolog i teolog Mislav Čaljkušić te fra Lazar Perica. Knjiga je napisana u duhovitom i originalnom stilu, a obogaćena je svjedočanstvima Antinih prijatelja, te očeva i majki. Knjiga uključuje i 48 fotografija na arku od 16 stranica.

1 2 22 23