Enciklopedije i leksikon

501 mjesto koje morate posjetiti

180.00 kn (~ 23,96 €) uključ. PDV

Knjiga "501 mjesto koje morate posjetiti" dragocjen je izvor inspiracije za neustrašive putnike u potrazi za sljedećom avanturom ili opuštajućim odmorom. Preporučuje se onima koji žele posjetiti nova mjesta i upoznati kulture i običaje neobičnih destinacija u cijelom svijetu Prije putovanja, prelistajte knjigu i odaberite najmjesta po vlastitom odabiru. Uz opis svakog od ovih svjetskih odredišta nalazi se niz praktičnih informacija o tome kada, kako i zašto otputovati, šta vrijedi vidjeti, zašto je mjesto poznato, gdje se nalazi. Neka od odredišta fascinantna su čuda prirode, ali većinu je stvorio čovjek, a riječ je o gradovima i gradićima, katedralama, dvorcima, muzejima, vrtovima i tržnicama. Sva ona svjedoče ljudskoj marljivosti, domišljatosti i ustrajnosti…Neka su, poput Kineskog zida, Taj Mahala ili Akropole, poznata u cijelom svijetu, a mnoga su druga gotovo potpuno nepoznata. Odlučite li, naprimjer, vidjeti veličanstvenu lagunu kod Dakhle ili prekrasni hram Wat Tham Paplong, moguće je da ćete tamo biti jedini gost…

HRVATSKI ŠTAMPARSKI ZAVOD ZNAMENITI I ZASLUŽNI HRVATI 925-1925

400.00 kn (~ 53,25 €) uključ. PDV

Znameniti i zaslužni Hrvati te pomena vrijedna lica u hrvatskoj povijesti od 925-1925 sa pregledom povijesti Hrvatske, Bosne i Istre, hrvatske književnosti i razvitka hrvatskog jezika, te hrv. vladara, hercega, banova i biskupa, kao uvodom. Sa 9 zasebnih slika, te 421. slikom u tekstu. Sadrži brojne crno-bijele slike. Znameniti i zaslužni Hrvati te pomena vrijedna lica u hrvatskoj povijesti od 925-1925 sa pregledom povijesti Hrvatske, Bosne i Istre, hrvatske književnosti i razvitka hrvatskog jezika, te hrv. vladara, hercega, banova i biskupa, kao uvodom sa 9 zasebnih slika, te 421. slikom u tekstu.

Tim Furniss: Svemir

100.00 kn (~ 13,31 €) uključ. PDV

Uz izvanzemaljske fotografije, karte i crteže, gledajte kako vam se svemir prostire pred očima. Istražite Sunce, Mjesec i zvijezde ne ustajući sa stolice.

Grupa autora: Nove enciklopedije za mlade 1-5 (Larousse)

300.00 kn (~ 39,94 €) uključ. PDV

U original kutiji. Enciklopedije: Naš svijet, Književnost, Povijest umjetnosti, Glazba, Matematika i informatika.

CHEVALIER-GHEERBRANT :SLOVAR SIMBOLOV

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

CHEVALIER-GHEERBRANT :SLOVAR SIMBOLOV...

GRUPA AUTORA: Knjiga znanja s internetskim vezama

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

Zanimljiva knjiga enciklopedijskog tipa sadrži mnoštvo podataka s područja znanosti i tehnike, informacije o građi Zemlje i njezine površine, ljudskom tijelu, biljkama i životinjama te štošta drugo. U njoj ćete naći i: važne datume povijesti čovječanstva; zemljovide, zastave i podatke o svim državama na svijetu; svjetske rekorde; karte neba i podatke o svemiru...

Ralph Tench , Liz Yeomans: Exploring Public Relations

250.00 kn (~ 33,28 €) uključ. PDV

An academic text on public relations. Guiding you through the subject, this book aims to build your knowledge and understanding with a practical approach. It provides students with a comprehensive understanding of the subject.

Robert Mlinarec (ur.) – Enciklopedija životinja

60.00 kn (~ 7,99 €) uključ. PDV

Kročimo u zapanjujući svijet životinjskog carstva! Ova fantastična enciklopedija prepuna je životinja svih oblika i veličina. Obiluje zanimljivim činjenicama i uzbudljivim fotografijama na kojima ih mladi čitatelj može vidjeti izbliza. Krenimo u istraživanje - od kukca do slona!

CAROL WATSON :MOJA PRVA ENCIKLOPEDIJA

110.00 kn (~ 14,64 €) uključ. PDV

Odličan početak za stvaranje prve priručne biblioteke Ova zabavna informativna slikovnica zamišljena je tako da zadovolji sve veću dječju znatiželju o svijetu koji nas okružuje. Moja prva enciklopedija upoznaje dijete najprije s činjenicama iz njegovog najbližeg, svakodnevnog života, a zatim ga vodi u istraživanje svijeta biljaka, životinja, ljudi, dalekih krajeva i putovanja. Abecedno kazalo pomaže djeci da informaciju pronađu brzo i lako. Učenje pretvara u zabavu

Mirro Radnich :Mala enciklopedija domaćih životinja

100.00 kn (~ 13,31 €) uključ. PDV

Mirro Radnich :Mala enciklopedija domaćih životinja...

VELIKA ENCIKLOPEDIJA ZA DJECU – POVIJEST SVIJETA 2 DIO

50.00 kn (~ 6,66 €) uključ. PDV

VELIKA ENCIKLOPEDIJA ZA DJECU - POVIJEST SVIJETA 2 DIO...

Ernest Drake : Zmajologija – velika knjiga zmajeva

500.00 kn (~ 66,56 €) uključ. PDV

Zmajologija Ovo je idealna knjiga za sve poklonike zmajeva. Opisuje vrste zmajeva, njihova staništa, kako se s njima sprijateljiti, kako ih proučavati i još mnogo toga. Ukratko – sve o zmajevima. Knjigu je napisao dr. Ernest Drake, Britanac, veliki znalac i gospar od zmajeva koji je te moćne i prekrasne životinje proučavao i iz starih spisa i u prirodi, na njihovom terenu. Informativan i zanimljiv tekst prekrasno je ilustriran živim bojama i preciznim crtežima. O knjizi su pisali časopisi People i U.S. News & World Report, a mjesecima je bila na listi bestselera New York Timesa i Publisher's Weeklyja. Zmajologija nije knjiga samo za djecu. Svatko kome zastaje dah od pomisli na zmajeve, svatko koga su očarala ta predivna stvorenja, sa zadovoljstvom će uroniti u ovu knjigu. Čak i oni koji ne vjeruju da zmajevi postoje sigurno će se zabaviti, a možda i promijeniti mišljenje...

Dugald A. Steer : Piratologija

500.00 kn (~ 66,56 €) uključ. PDV

Kapetan broda Morska mačka William Lubber krenuo je na put oko svijeta odlučan u namjeri da privede pravdi zloglasnu piratkinju Arabellu Drummond. Njegov je dnevnik živa slika onog vremena, kraja 18. stoljeća, kada su okrutni pirati i gusari harali svim svjetskim morima. U njemu je potanko opisao zgode i nezgode na putu, potragu za blagom, obale koje je posjetio. Dalekovidni kapetan sa sobom je poveo i umjetnike koji su pokušali prikazati galeriju pirata i gusara te dočarati njihov surov život na moru. A istraživače vične engleskom jeziku pozivamo na virtualno putovanje za odabrane u http://www.ologyworld.com/ Fantastična knjiga koja će vas povesti u novu pustolovinu! Uz to ćete naučiti razne nove vještine, kao što je naprimjer umijeće vezivanja čvorova i kako se navigira na moru. A ni uzbuđenja vam sigurno neće vam nedostajati!

CLIVE GIFFORD : Nogometna enciklopedija

70.00 kn (~ 9,32 €) uključ. PDV

Nogomet je bez sumnje najpopularnija igra na svijetu. Gledaju ga milijuni ljudi u svakom kutku planeta, igraju ga mala djeca pored velikih stadiona, odrasli na školskim igralištima dok su učenici na praznicima, rezultate omiljenih klubova prate tinejdžeri u školama... Ova enciklopedija sadrži informacije o povijesti nogometa, o pravilima igre, taktici, formacijama, životu profesionalnih nogometaša, navijačima. Doznajte najvažnije stvari o svim fazama igre: kretanju terenom, obrani, čuvanju gola, napadu, postizanju zgoditaka te o sudionicima: igračima, sucima, dužnosnicima, trenerima, medijima koji sve to prate.

David Burnie : Ilustrirana enciklopedija životinja

120.00 kn (~ 15,97 €) uključ. PDV

Ova "Ilustrirana enciklopedija životinja" je poput putovanja životinjskim carstvom od kojeg zastaje dah. Obuhvaća oko 1200 organizama, koji žive na cijeloj Zemlji, od najsitnijih praživotinja, do najmoćnijih sisavaca.

Želim znati zašto

120.00 kn (~ 15,97 €) uključ. PDV

336 zanimljivih informacija, više od 500 pitanja i odgovora, izvanredne i zabavne ilustracije...

Enciklopedija u slikama: ENCIKLOPEDIJA PRIRODE

100.00 kn (~ 13,31 €) uključ. PDV

U ovoj općoj enciklopediji prirode obuhvaćene su teme kao što je nastanak Zemlje, reljef, klima, životinje..., ali isto tako i osjetljive teme, kao nestanak biljnih i životinjskih vrsta i šuma, nastanak i širenje pustinja, prekomjerno iskorištavanje oceana... Uz mnoštvo ilustracija i jednostavne tekstove bogate informacijama dijete će se zainteresirati za ove opsežne, uzbudljive teme koje se tiču svih nas.

Jacques Delaroche: Enciklopedija za djecu- 7-9 godina

100.00 kn (~ 13,31 €) uključ. PDV

Ova opća enciklopedija namijenjena je djeci od sedam godina nadalje. Više od 80 obrađenih tema razvrstano je u 8 poglavlja: povijest, Zemlja, svemir, ljudske djelatnosti, životinje, biljke, ljudsko tijelo, umjetnost. Mnoštvo ilustracija i jednostavni tekstovi puni podataka poticat će djetetovu radoznalost i zadovoljiti njegovu želju za znanjem.

glavni urednik Mate Ujević: Hrvatska enciklopedija I, II

500.00 kn (~ 66,56 €) uključ. PDV

Projekt izradbe opće i nacionalne enciklopedije pod nazivom Hrvatska enciklopedija pokrenuo je krajem 1930-ih u Zagrebu književnik i publicist Mate Ujević. Iako nazivan “megalomanskim” projekt je nakon stvaranja Banovine Hrvatske dobio potporu vlasti i Katoličke Crkve, a članke su pisali mnogi znanstvenici sa Zagrebačkoga sveučilišta i drugih znanstvenih središta Kraljevine Jugoslavije. Enciklopedija je bila zamišljena u 12 svezaka, a tiskanje prvoga završeno je 10. veljače 1941., nešto manje od dva mjeseca prije napada Sila Osovine na Jugoslaviju.

Hunters of the Wild: Explore The Remarkable World Of Nature’S

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

Investigate Nature''s greatest predators: snakes, birds of prey, crocodilians and sharks, with 800 pictures.

The Illustrated Encyclopedia of Animals of the World

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

A visual guide to animals, a detailed natural history introduction and over 1000 beautiful artworks.

Dixon Dougal: Illustrated Encyclopedia of Dinosaurs

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

Here is the ultimate identification guide for dinosaur enthusiasts, featuring more than 355 creatures, written by an acknowledged expert. A comprehensive introduction explains the Age of Dinosaurs and their classification and development. Fascinating anatomical drawings demonstrate their skeletal make-up, and the habitats in which they lived are depicted in evocative illustrations. The main section of the book is an encyclopedia of dinosaurs and prehistoric creatures, arranged according to type. Each entry contains a description of the creature's key identifying features, evolutionary adaptations and details of the fossil evidence.

urednica: Ivanka Borovac: Velika ilustrirana dječja enciklopedija

280.00 kn (~ 37,27 €) uključ. PDV

Velika ilustrirana dječja enciklopedija 2500 pojmova od A do Ž 4500 ilustracija Najbolja dječja enciklopedija do sada. Novo i dopunjeno izdanje obogaćeno je novim temama i najnovijim podacima.

Peter Jordan : Biblija samoniklih gljiva s kuharicom

320.00 kn (~ 42,60 €) uključ. PDV

Ilustrirana enciklopedija gljiva : kako da ih prepoznamo, pohranimo i pripremimo za jelo Potpuni vodić za prepoznavanje, branje i upotrebu gljiva - ilustracije vrsta od A do Ž te 100 originalnih recepata. Sve su najopularnije gljive snimane u prirodnom staništu i iz blizine s informacijama i naputcima o sezoni i pohranjivanju za svaku gljivu. Za dodatnu sigurnost, vodič s pažljivo probranim otrovnim i nejestivim gljivama.

Zamarovsky Vojtech: Junaci antičkih mitova

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

leksikon grčke i rimske mitologije...

Simeon Rikard: Enciklopedijski rječnik lingvističkih naziva

500.00 kn (~ 66,56 €) uključ. PDV

Tom I: A-O Tom II: P-Ž na 8 jezika: hrvatsko-srpski, latinski, ruski, njemački, engleski, francuski, talijanski i španjolski.

RADMIO ŽIVKOVIĆ : ENCIKLOPEDIJA TEHNIČKIH ZNANJA- TEHNIKA VAZDUHOPLOVS

320.00 kn (~ 42,60 €) uključ. PDV

RADMIO ŽIVKOVIĆ : ENCIKLOPEDIJA TEHNIČKIH ZNANJA- TEHNIKA VAZDUHOPLOVS...

Peter Jordan: Prepoznavanje gljiva- Ilustrirana enciklopedija

100.00 kn (~ 13,31 €) uključ. PDV

Knjiga koja čitatelju i potencijalnome beraču gljiva treba olakšati prepoznavanje različitih vrsta gljiva, a prije svega razlikovanje jestivih od nejestivih vrsta. Autor u uvodnom dijelu govori o tome što su gljive, opisuje njihove dijelove, te navodi gdje se, kada i kako beru. Zaključuje poglavljem o pohrani gljiva. U sljedećem dijelu govori o razlici između jestivih i nejestivih gljiva, usredotočujući se na jestive, prikazujući njihove najbolje vrste i navodeći vrste koje rastu u određeno doba godine, te skreće pozornost na otrovne srodnike i smrtonosne vrste koje se često nalaze među jestivima.

Esther J. J. Verhoef-Verhallen: Psi – enciklopedija

150.00 kn (~ 19,97 €) uključ. PDV

U ovoj se enciklopediji opisuje više od 225 pasmina pri čemu je pozornost najviše skrenuta na one osobine koje su značajne za ljubitelje pasa.

Gerrit J. Keizer: Gljive – enciklopedija

200.00 kn (~ 26,62 €) uključ. PDV

Ova je knjiga nezamjenjiv vodič kroz brojne vrste gljiva, a namijenjena je i ljubiteljima prirode i gljivarima amaterima. Za svakog gljivara bit će zanimljivo saznati sve o poznatim rodovima gljiva sjeverne i srednje Europe te ponešto o možda nepoznatim plijesnima, gljivama i sluzavim gljivama. Knjiga sadrži više od 750 prekrasnih fotografija gljiva u njihovom prirodnom staništu, opise gljiva gotovo svakog roda te sveobuhvatno kazalo hrvatskih i znanstvenih imena.

1 2 10 11