Srpski jezik

Džejn Ostin: Izabrana dela

220.00 kn

Jedinstveno jednotomno izdanje izabranih dela Džejn Ostin prava je poslastica za ljubitelje klasika, ali i savršen poklon za sve romantične sanjare, koji će uživati u tri bisera stvaralaštva legendarne britanske spisateljice: Razum i osećajnost, Gordost i predrasuda i Ema. Motiv koji prožima sva tri dela je, naravno, ljubav, ali osim što obrađuje teme ljubavnih zavrzlama i ljubavnih jada, Džejn Ostin na izvanredan način prikazuje sliku vremena u kojem je živela, kada je brak bio jedini način da se žena ostvari, pa je zato izbor muža bio izuzetno važan. Dogodovštine njenih originalnih i slobodoumnih heroina pravi su lek za dušu i neodoljivo štivo kojem ćete se uvek  rado vraćati.

Sestre Bronte: Izabrana dela

220.00 kn

Izuzetno opremljeno jednotomno izdanje izabranih dela najpoznatijih sestara u književnosti: Orkanski visovi Emili Bronte, Džejn Ejr Šarlot Bronte i Stanarka napuštenog zamka En Bronte. Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna. Šarlot i En prve su se bavile intrigantnim temama – bar kada su žene u pitanju – o samopoštovanju žena, o ženama koje moraju da rade da bi preživele, o zarobljenosti u braku u kom su zlostavljane. En Bronte pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti; Emili Bronte je, s druge strane, opisala je neka od najintenzivnijih osećanja i iskustava, a retko je napuštala svoja četiri zida. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Stendhal: Crveno i crno

80.00 kn

Roman govori o društvenom usponu siromašnog mladića Juliena Sorela u konzervativnom, kontrarevolucionarnom i autoritativnom režimu u doba ponovne uspostave monarhije nakon pada Napoleona i povratka dinastije Bourbona na vlast.

Gardner Helen: Umetnost kroz vekove

120.00 kn

Sa knjigom Helene Gardner, UMETNOST KROZ VEKOVE, imamo u rukama jednu istoriju umetnosti pristupačnu i jasnu, zanimljivu zbog širine zahvata a dragocenu zbog podataka i objašnjenja koja će nadamo se omogućiti pristup umetnosti i čitaocima koji su imali malo vremena za temeljna proučavanja a još manje za produbi javan je svojih znanja u ovoj oblasti. Čini nam se da autora nisu mučila pitanja kako da saopšti neke svoje dalekosežne zaključke o problemima razvitka umetnosti, o dometima u pojedinim fazama razvitka čovečanslva, o značaju tih dometa za savremeni svet. Autor se priklonio ideji po kojoj je svet danas spreman da primi sabrane darove svoje prošlosti, da razume sebe na izvorima svog duha, u svojim lutanjima, suočavanjima i razilaženjima, u dodirima koji su mnoge vrednosti razorili a i otvorili puteve uspona. U vrline ove knjige treba ubrajati pre svega njen nepolemičan ton (polemičnost je obično prisutna i kad se samo saopštavaju činjenice), a zatim popularno, prisno tretiranje materije.

Hjubert Selbi: Poslednje skretanje za Bruklin

45.00 kn

Ovaj klasik poslijeratne književnosti upečatljiv je portret siromašnih, obespravljenih, beskućnika i bludnica pisan divljom i zastrašujućom snagom i sirovim, realističnim jezikom pravih Bruklinaca. Malo je romana koji su pobudili toliko kontroverze koliko ovo Selbijevo nesporno remek-djelo.

Gabrijel Garsija Markes: Sto godina samoće

45.00 kn

„Mnogo godina kasnije, pred strojem za streljanje, pukovnik Aurelijano Buendija morao je da se seti onog dalekog popodneva kada ga je otac poveo da upozna led.“ Ovim rečima počinje jedan roman već legendaran u analima svetske knjiżevnosti, jedna od najzanimljivijih knjiżevnih avantura našeg veka.

Keri Čin: Nedostižna

60.00 kn

Dubravka je Amerikanka srpskog porekla. Živi u Čikagu, uspešno vodi posao, iza sebe ima dva propala braka i nijednu pravu ljubav. U Beograd je doputovala sa namerom da pomogne svom bratu Petru da konačno osvoji Milu Senković u koju se zaljubio, ali ima problema s opasnim čovekom iz Miline prošlosti, Mojsijem.

Popović: Odabrane komedije

50.00 kn

Jovan Sterija Popović (1806–1856) bio je srpski pisac i začetnik drame u srpskoj književnosti . Svoj književni rad započeo je pesmama, a nastavio ga pišući drame i romane. Ipak, je najznačajniji trag ostavio je kao komediograf.

Nevenka Tripinović: Zapadno od istoka

70.00 kn

Nevenka Tripinović: Zapadno od istoka

Džems Hedli Čejs: Naivčina

40.00 kn

Harry je inteligentan čuvjek, sposoban novinar, još bolji suprug. Ali Harry je nepopravljivo naivan. Zbog toga često zapada u nemoguće situacije. Jedna od njih postaje krajnje opasna. U naivnoj nadi da će bez muke i rizika popraviti svoje materijalne prilike, on prihvaća učešće u jednom vješto zamičljenom kidnapiranju. Hary se na izgled uspješno nosi sa svjim prelijepim poslodavkama, ženom i kčerkom izvjesnogtajkuna, kušajući ponešto od njihovih čari, ali se pokazuje da je Harry uvijek Harry, to jest obišan naivac.

Predrag Matvejević: Razgovori s Krležom

80.00 kn

Predrag Matvejević: Razgovori s Krležom Beogradski izdavačko-grafički zavod

Ranković: Gorski car

15.00 kn

U romanu Gorski car, koji se odvija u seoskoj sredini, Ranko­vić opisuje i događaj iz sopstvenog života: dok je bio na letnjem raspustu 1886, razbojnici su napali njegovu porodičnu kuću i ubili mu oca Pavla, a majku i ostale mučili. Svetolik je uspeo da pobegne i dovede pomoć pod okolnostima sličnim onima koje su opisane u ovom romanu u delu kada govori o hajdučkoj pohari gazda Đorđa. I pored toga, glavni junak romana Đurica nije prikazan kao krvožedni ubica već je njegov karakter sjajno psihološki iznijansiran. Pisac je uspeo da sruši romantičarski mit o tzv. gorskim carevima, a istovremeno je dao i odličnu sliku društva u svoj njegovoj mizernosti. Takođe je iskazao i svoj odnos prema smrtnoj kazni.

Glišić- Lazarević: Tri pripovijetke

30.00 kn

Glišić- Lazarević: Tri pripovijetke...

Ogrizović, Slava – Bili smo partizani

30.00 kn

Ova knjiga sadrži zbirku sjećanja i doživljaja bivših partizana. Svi su detalji stvarni, kao i sva imena, mjesta, datumi i lica; ništa nije izmišljeno ni uljepšano." Knjiga sadrži crno bijele dokumentarne fotografije.

Stefan Zweig: Novele

100.00 kn

-Mučna tajna -Leporela -Nevidljiva žena -Epizoda na Ženevskom Jezeru -Mendel knjigoljubac -Šahovska novela

1 2 8 9