Talijanska književnost

Elio Vittorini: Razgovor na Siciliji

35.00 kn (~ 4,66 €) uključ. PDV

Ovaj roman predstavlja pravo moralno putovanje, negaciju jednog svijeta i viziju drugog, boljeg.

G. Verga: Obitelj Malavoglia

55.00 kn (~ 7,32 €) uključ. PDV

Obitelj Malavoglia je njegov roman o životu eksploatiranih ribara sa Sicilije, koji su prinuđeni na migracije prema bogatijem talijanskom sjeveru.

V. Pratolini: Kronika o siromašnim ljubavnicima

30.00 kn (~ 4,00 €) uključ. PDV

Vasco Pratolini: Kronika o siromašnim ljubavnicima

I. Svevo: Zenova svijest

60.00 kn (~ 7,99 €) uključ. PDV

Najbolji je pripovjedač tzv. tršćanske književnosti. U svoja je tri romana dao potresnu sliku dekadencije građanskog čovjeka u kozmopolitskom ambijentu rodnoga Trsta. Istančan je tumač dubokih slojeva svijesti, freudovski interpretator prividno beznačajnih reakcija. Pisao je i pripovijesti i komedije. Tek nakon Drugog svjetskog rata prihvaćen je kao klasik talijanske književnosti 20. st.

N. Tommaseo: Vjera i ljepota

40.00 kn (~ 5,33 €) uključ. PDV

N. Tommaseo: Vjera i ljepota.

G. T. di Lampedusa: Gepard

50.00 kn (~ 6,66 €) uključ. PDV

Stavljajući radnju ovog romana u davno vrijeme ujedinjenja Italije, Lampedusa kao da pokušava oživjeti roman devetnaestog stoljeća, ne zaboravljajući pri tom ni tradiciju talijanskog povijesnog romana, ni svog omiljenog Stendhala, a ni iskustvo moderne proze.

A. Moravia: Ravnodušni Agostino

50.00 kn (~ 6,66 €) uključ. PDV

Ravnodušni, roman koji je A. Moraviji donio ugled jednog od najboljih modernih talijanskih autora, prikazuje nam tipično Moravijinelikove i sitacije.   Agostino, oveća pripovijest, jedna je od najliriskijih Moravijinih proza, u kojoj dokonog, neiskusnog i neprobuđenog dječaka bogate građanske obitelji suočava s vršnjacima iz siromašnog društvenog sloja.