Militarija

Drugi svjetski rat 1939-1945 1-3

400.00 kn uključ. PDV

Izdanje knjige Drugi svjetski rat nastalo je na osnovi nizozemske serije od sedamnaest knjiga dopunjeno poglavljima o događanjima u Jugoslaviji. 3 knjige, 1200 stranica teksta obogaćenog izuzetno zanimljivim ilustriranim materijalom. Prate događaje od završetka Prvog svjetskog rata i početaka fašizma i nacizma pa do njihovog konačnog sloma kapitulacijom Japana.

Zoran Filipovic: Dnevnik smrti 1991.

100.00 kn uključ. PDV

Fotografija je, isto kao informacija, stvar stanovišta, kuta gledanja, kako se to kaže u novinarstvu. Isto se tako govori i o kutu okidanja. I snimanja, lako se to u ovom vremenu vizualnih informacija može činiti apsurdnim, te su riječi dosta često zaboravljene, rijetko prokušane u tijeku današnjih nesreća koje se neprestano smjenjuju i poništavaju. One su se, eto, tako pojavile zahvaljujući ovoj knjizi. U ovoj istinskoj knjizi koja nije album aktualnih fotografija. U alkemiji riječi i slika koje nas se tako duboko doimlju da nam uzbuđenja postaju toliko opipiljiva da ih jedva podnosimo jer nam govore o istini povijesne drame.

Leo Kessler: Čelične kandže

100.00 kn uključ. PDV

Leo Kessler: Čelične kandže.

Simon E. Philips: Dunkirk

100.00 kn uključ. PDV

U svibnju 1940. godine Britanski ekspedicijski korpus poslan je da pomogne Belgijancima i Francuzima kako bi se spriječilo munjevito napredovanje njemačkih snaga. Usprkos iskazanoj hrabrosti u izravnim sukobima, slabo opremljene, nedovoljno obučene i loše vođene, savezničke trupe nisu imale puno uspjeha protiv nadmoćnih njemačkih oklopnih jedinica. Uskoro su bili opkoljeni i prisiljeni povući se do same obale mora oko francuske luke Dunkirk. Winston Churchill, tadašnji britanski premijer, izrazio je bojazan da bi stotine tisuća britanskih i savezničkih vojnika moglo biti ubijeno ili zarobljeno, pa je donesena odluka o spašavanju potisnutih jedinica. Operacija kodnog imena “Dinamo” trajala je devet paklenih dana i uz velike žrtve uspjela zahvaljujući ne samo britanskoj ratnoj mornarici već i spontanom okupljanju stotina malih trgovačkih i ribarskih brodica. U bitci koja se vodila na kopnu, moru i zraku spašeno je gotovo tristo četrdeset tisuća britanskih i francuskih vojnika i tako je ovaj poraz pretvoren u prvu veliku savezničku pobjedu.

LIJEČNIK NA ZAPADNOM FRONTU – DNEVNIK HENRYJA OWENSA 1914 – 1918.

149.00 kn uključ. PDV

Dnevnik Velikog rata Henryja Owensa daje živopisan i detaljan prikaz života i borbe u rovovima zapadnog fronta s gledišta vojnog liječnika. Owens, kao pripadnik izvornih britanskih ekspedicijskih snaga, "Starih prezrenih", bio je među prvim britanskim vojnicima koji su kročili na tlo Francuske. Sljedeće četiri godine proveo je na frontu kao liječnik i pisac dnevnika, očevidac nekih od najtežih i najbrutalnijih bitaka najvećeg sukoba koji je svijet ikada vidio. Tijekom tih godina, sudjelovao je u doslovno svim velikim bitkama koje su Britanci vodili tijekom rata u Flandriji, oko Ypresa i na Sommi. Skrbio je o vojnicima sve tri vojske – britanske, francuske i njemačke. Često je bio izložen izravnoj paljbi artiljerije, strojnica i pušaka i suočavao se s istim rizicima i poteškoćama kao i svi drugi borci. Njegova iskustva u rovovima, u kolima hitne pomoći, u postajama za prvu pomoć i u bolnicama dala su mu jedinstven pogled s kojeg je mogao promatrati brutalnost borbe i tretman ranjenih i umirućih. Rukopis Henryja Owena kojeg je uredio John Hutton, a koji je napisao i uvodnu riječ, daje nam pogled iznutra na dužnosti i iskustva liječnika koji liječi borce, kao i živopisnu sliku svakodnevnog života vojnika.

Michael Foley: PIONIRI ZRAČNIH BORBI

149.00 kn uključ. PDV

Prvi let braće Wright početkom 20. stoljeća potaknuo je maštu onih koji su željeli letjeti, i u njihovoj zemlji i diljem svijeta. Međutim, u Britaniji ta iskra nije bila dovoljno jaka da zapali vatru. Let se ozbiljnije počeo razvijati u drugim dijelovima Europe, prije svega u Francuskoj. Rani pioniri leta suočavali su se s visokom razinom opasnosti, a mnogi su poginuli pokušavajući ispuniti svoj san. Iako je dizajn zrakoplova nevjerojatno napredovao do početka rata, nesreće su se i dalje redovito događale. Neko vrijeme jednaki je broj pilota ginuo u nesrećama kao i u zračnim bitkama.

KAMPANJA CAPORETTO I SOČA- TALIJANSKI FRONT 1915-1918

149.00 kn uključ. PDV

Od svibnja 1915. do listopada 1917. vojske Italije i Austro-Ugarskog Carstva borile su se u nizu bitaka duž rijeke Soče, na frontu od stotinu kilometara od Alpa do Jadranskog mora. Kampanja je vođena na najgorem mogućem terenu za ratovanje, sa strašnim gubitcima na obje strane, koji su često nadmašivali gubitke u poznatijim bitkama Velikog rata. No, ova golema bitka često se zanemaruje u povijesti rata koja se fokusira na borbe na Zapadnom i Istočnom frontu. John Macdonald, u ovoj pristupačnoj i sjajno ilustriranoj knjizi, želi ispraviti tu nepravdu. Njegov opis bitaka na Soči, bojnih polja i strašnih uvjeta u kojima su vojnici živjeli i borili se dodatno je pojačan izborom originalnih fotografija koje prikazuju jezivu stvarnost tog sukoba.

Roger Manvell: Zavjerenici – atentat na Hitlera

55.00 kn uključ. PDV

Roger Manvell: Zavjerenici – atentat na Hitlera.

Branko Kitanovic: Kurska bitka

55.00 kn uključ. PDV

Branko Kitanovic: Kurska bitka.

BRANKO KITANOVIĆ: BITKA ZA BERLIN

55.00 kn uključ. PDV

BRANKO KITANOVIĆ: BITKA ZA BERLIN.

Staljingradska bitka : kako je vide sovjetske vojskovođe

55.00 kn uključ. PDV

Staljingradska bitka : kako je vide sovjetske vojskovođe.

PIONIRI ZRAČNIH BORBI – ZRAČNE BITKE PRVOG SVJETSKOG RATA

120.00 kn uključ. PDV

Prvi let braće Wright početkom 20. stoljeća potaknuo je maštu onih koji su željeli letjeti, i u njihovoj zemlji i diljem svijeta. Međutim, u Britaniji ta iskra nije bila dovoljno jaka da zapali vatru. Let se ozbiljnije počeo razvijati u drugim dijelovima Europe, prije svega u Francuskoj. Rani pioniri leta suočavali su se s visokom razinom opasnosti, a mnogi su poginuli pokušavajući ispuniti svoj san. Iako je dizajn zrakoplova nevjerojatno napredovao do početka rata, nesreće su se i dalje redovito događale. Neko vrijeme jednaki je broj pilota ginuo u nesrećama kao i u zračnim bitkama. Ova knjiga zbirka je priča, uvida i činjenica koji pružaju živopisnu sliku događaja iz tog vremena.

ANGLOAMERIČKO BOMBARDIRANJE KARLOVAČKOG I OGULINSKOG PODRUČJA 1944.-1945.

200.00 kn uključ. PDV

ANGLOAMERIČKO BOMBARDIRANJE KARLOVAČKOG I OGULINSKOG PODRUČJA 1944.-1945.

Richard Humble: NjEMAČKA RATNA MORNARICA

55.00 kn uključ. PDV

Sadržaj Slavno nasledstvo Ponovo rođenje Od Graf Speea do Narvika Pirati napadaju Bojni brod Bismarck Scharnhorst i Gneisenau Prijetnja na Arktiku Poslednje bitke Usamljena kraljica severa Pomrčina

Radovan Domagoj Devlić: ŠTRASERI – DIDASKALIJE

100.00 kn uključ. PDV

Domovinski rat - Slavonija, zapadna - Svjedočanstva Priča o Štraserima, dobrovoljcima iz centra Zagreba.

JASENOVAC – ŽRTVA JE POJEDINAC

400.00 kn uključ. PDV

JASENOVAC - ŽRTVA JE POJEDINAC.

Zoran Vukman: Kuda ideš, Hrvatska

90.00 kn uključ. PDV

Nakon prve knjige-bestselera “Propast svijeta ili novo doba poganstva”, koja je zabilježila veliki uspjeh rasprodavši se u dvije naklade u iznimno kratkom vremenu, knjiga Zorana Vukmana “Kuda ideš, Hrvatska” je djelo koje je izuzetno aktualno i zanimljivo, te odražava britkost misli lucidnog analitičara čije kolumne ostavljaju vidljiv i značajan pečat u hrvatskoj publicistici.

JNA – Priručnik za rezervne oficire rodova kopnene vojske – 1974.

100.00 kn uključ. PDV

Priručnik za rezervne oficire rodova kopnene vojske - izdavač Savezni sekretarijat za narodnu odbranu.

Dvadeset osma slavonska NO udarna divizija U sjeverozapadnoj Hrvatskoj

120.00 kn uključ. PDV

Dvadeset osma slavonska NO udarna divizija U sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u dvije borbe za oslobođenje Ludbrega Radojica Nenezić, Krsto Bosanac, Stevo Pravdić, Vladimir Kadić, Autor

Leo Kessler: Krvavi Led

70.00 kn uključ. PDV

Autor, pravim imenom Charles Henry Whiting (1926 –2007), britanski je pisac i povjesničar, napisao je i objavio više od tri stotine naslova pod svojim pravim imenom ali i brojnim pseudonimima među kojima je i onaj Lea Kesslera. U “Krvavom ledu” jurišna pukovnija Wotan nemilosrdno je sasječena u šumovitim Ardenima i na ledom okovanoj planini Vértes nekolicina očajnih ljudi bori se da preživi… Oni su posljednji ratnici iz Hitlerove slavne elitne jedinice Waffen SS-a.

Leo Kessler: Snježni Orlovi

70.00 kn uključ. PDV

U proljeće 1940., nakon njemačke invazije na Norvešku Winston Churchill, zapovjednik admiraliteta, poslao je Kraljevsku mornaricu u očajničku misiju. Njegovi mornari trebali su iskrcati postrojbe neiskusnih “vikend ratnika” škotske garde u negostoljubivu arktičku regiju kako bi napali elitu njemačke vojske Gebirgsjägere generala Dietla.

1 2 37 38