II svjetski rat

Adolf Hitler: Mein Kampf- moja borba

350.00 kn 300.00 kn

Mein Kampf (Moja borba) je knjiga njemačkog nacističkog diktatora Adolfa Hitlera, u kojoj se kombiniraju elementi autobiografije i Hitlerovih političkih i ideoloških gledišta, koja su kasnija postala načela nacističke ideologije. Prvi dio, pod naslovom Obračun (Die Abrechnung) Hitler je izdiktirao 1924. tijekom odsluženja zatvorske kazne zbog neuspjelog pokušaja puča 1923. (izdan je 18. srpnja 1925. godine). U njemu kombinira autobiografske dijelove s izlaganjem svoje rasističke ideologije, osobito naglašavajući antisemitizam. U drugom dijelu, nazvanom Nacionalsocijalistički pokret (Die Nazionalsocialistiche Bewegung), napisanom nakon izlaska iz zatvora krajem 1924. (izdan je 1926. godine) bavi se političkim programom nacističke stranke i metodama kojima će se poslužiti za dolazak i ostanak na vlasti.

Grga Novak: Jadransko more u sukobima i borbama kroz stoljeća 1,2

100.00 kn

I. dio - Do prodaje Dalmacije Veneciji 1409. godine. II. dio - Od 1409. godine do Drugog svjetskog rata. Grga Novak je bio posljednji hrvatski polihistolog i jedan od najznamenitijih Dalmatinaca dvadesetog stoljeća. U devedesetogodišnjem životu stvorio je golem i raznovrstan opus. Najznačajnije su mu knjige Naše more, Prošlost Dalmacije, Predhistorijski Hvar i Povijest Splita.

David Kahn: Šifranti protiv špijuna

250.00 kn

… Kako su italijanski dekripteri podvalili jugoslovenskom generalštabu u Aprilskom ratu 1941. …Kako su Nemci 1942. godine čitali kodirane poruke američkog State Departmenta i tako pružili feldmaršalu Rommelu sjajno oruđe u afričkom ratu… … Kako su Nemaci u 2. svetskom ratu prisluškivali telefonske razgovore Ruzvelta i Čerčila.

Simon Sebag Montefiore: Čudovišta- zlo i zločinci u svj. povijesti

200.00 kn

Što je zlo? Kako ga možemo prepoznati? Možemo li što naučiti od njega? Ova knjiga daje presjek zla u ljudskoj povijesti, fascinantna je kronika ljudske izopačenosti, lekcija dobra i zla što pokriva zadnja tri tisućljeća. U autorovu odabiru najopakijih muškaraca i žena predstavljeni su: tirani i carice, osvajači i kanibali, gangsteri i megalomanijaci, mučitelji i serijski ubojice, zavodnice i izdajice. Od Atile Biča Božjeg do Adolfa Hitlera, od Lukrecije Borgie do Ivana Groznog, od Josifa Staljina do Sadama Huseina te od prvog kineskog cara do Mao Ce-tunga, knjiga Čudovišta uzbudljiv je i poučan vodič kroz najgore ekscese ljudskog zla. Istinite priče koje bi svatko trebao znati. Upozorenja iz povijesti koja nitko ne bi smio zaboraviti.

Hans- Joachim Neumann Henrik Eberle: Je li Hitler bio bolestan?

100.00 kn

Još 31. ožujka 1945. godine, kada je osobni liječnik Theo Morell nakon "više puta planiranog zapisivanja povijesti bolesti" ponovno molio Hitlera za dopuštenje da to učini, "kao i prijašnjih godina", na nedvojben je način grubo odbijen riječima: "Nikada nisam bio bolestan. O tome se nema što zapisati." A Hitlerov biograf Joachim Fest iznio je ovakav sud: "Pitanje prirode Hitlerove bolesti ostaje nerješivo." Fest je još 2002. godine smatrao da se ni jedna od dijagnoza ne može "uvjerljivo argumentirati ili odbaciti".

Lovro Hacin- Pavle Đurišić- Juraj Špiler

80.00 kn

Lovro Hacin- Pavle Đurišić- Juraj Špiler...

Xhafer Deva- Andrija Artuković- Vjekoslav Luburić- Vančo Mihailov

80.00 kn

Studije o 4 zločinca za vrijeme drugog svjetskog rata.

Aleksandar Vojinović: Ante Pavelić

80.00 kn

Aleksandar Vojinović: Ante Pavelić

Milan Aćimović- Dragi Jovanović- Dimitrije Ljotić

80.00 kn

Milan Aćimović- Dragi Jovanović- Dimitrije Ljotić...

Aleksandar Vojinović: Zločin je bježao na Zapad

80.00 kn

Ova knjiga obrađuje djelovanje vodećih suradnika okupatora u Drugom svjetskom ratu i ratnih zločinaca. Knjiga je zapravo autentično svjedočanstvo velike izdaje, sažeta kronika o ljudima i događajima za vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata.

Henrik Eberle i Matthias Uhl: Knjiga o Hitleru

300.00 kn

Tajni dosje NKVD-a namijenjen Staljinu, sastavljen na temelju zapisnika saslušanja Hitlerova osobnog ađutanta Otta Günschea i sobara Heinza Lingea u Moskvi 194.8/49.

Antun Miletić: Koncentracioni logor Jasenovac 1,2

300.00 kn

Antun Miletić -KONCENTRACIONI LOGOR JASENOVAC 1 i 2 ….

Milenko Doder: Hitlerovi špijuni

100.00 kn

Milenko Doder: Hitlerovi špijuni...

Aleksandar Solženjicin – U prvom krugu

60.00 kn

Aleksandar Solženicin je opisivao život u logorima u poslijestaljinskoj stvarnosti, sa upadljivim naglaskom na etičkim devijacijama. Izbačen je iz Saveza sovjetskih pisaca zbog žestokih kritika staljinizma u ovom romanu.(+M)

1 2 5 6