Alegria knjiga

Stefan Tićmi: Ja sam Akiko

79.00 kn (~ 10,52 €) uključ. PDV

„Ljubav je kao klima u tatinu automobilu kada dođe zima: upali on grijanje, ali auto se zagrije tek ispred škole; kad izlazim iz njega, tek tada bude toplo. Ljubav je kao klima u tatinu automobilu – treba ugrijati, da, ali kada ti je to zaista potrebno. Ljubav je kao beskrajna potraga za toplinom.” Akiko ima pjegice, voli svog oca, koža joj miriše na stari papir i često je usamljena. Drugima djeluje neobično, a život će joj se promijeniti kada upozna Baobaba i Marsela.

Jelena Kastaneti: Priče o nama

119.00 kn (~ 15,85 €) uključ. PDV

Priče o nama nisu priče o jednom paru. One govore o ljudima koje možda nitko od nas nikada nije sreo, jednako kao i o onima koje svakodnevno susrećemo, ali i o nama samima. Te su priče tek posljedica moje mašte, ali ogledalo mnogih stvarnosti. Ponekad je netko pisao – njemu, jednako kako su ponekad pisali – njoj. Ja sam, pišući, toliko toga rekla – tebi. I, ako na kraju ove knjige osjećaš išta što mi želiš reći natrag, ostavljam prazninu u kojoj i ti možeš pisati – meni. Budi stota priča. Neka sve naše emocije stvore najmoćniji vrtlog koji će zarobljene duše osnažiti za let. I neka, kao dokaz naše slobode, vječno žive u ovim pričama o nama.

Jelena Kastaneti: Živjeti

119.00 kn (~ 15,85 €) uključ. PDV

Alex i Lena ulaze u auto. Posvađani su i ne govore si ništa. Kišna je londonska noć, a u mraku ispred njih pojavljuju se samo dva svjetla. Već u idućem trenutku auto se preokreće, a njima čitav život projuri pred očima. Da, ono što dolazi nakon te noći strašno je. Što ako jedno od dvaju srca prestane kucati? Ali ova knjiga ne staje ondje gdje sve završava. Ona nas vodi tamo gdje sve tek počinje. Gdje godinama ranije u elitnoj londonskoj četvrti dadilja jednoj djevojčici prolazi četkom kroz zlatnu kosu, a 450 kilometara sjeverno na livadi iza dviju siromašnih kuća djed jednom dječaku govori o pticama.

Jelena Kastaneti: Još poneka priča o nama

119.00 kn (~ 15,85 €) uključ. PDV

Još poneka priča o nama druga je knjiga iz serijala priča. Kao ni njena prethodnica, ova knjiga ne govori o jednom paru. Govori o ljudima koje možda nitko od nas nikada nije sreo, jednako kao i o onima koje svakodnevno susrećemo, ali i o nama samima. Te su priče tek posljedica moje mašte, ali ogledalo mnogih stvarnosti. Ponekad je netko pisao – njemu, jednako kako su pisali – njoj. Ja sam pišući, toliko toga rekla – tebi. Na kraju knjige “Priče o nama” ostavila sam prostor u kojem i ti možeš pisati – meni. Na kraju ove knjige ostavljam prazninu i predlažem da nešto napišeš, da nešto priznaš i da nešto oprostiš – sebi. Budi dvjestota priča. Neka sve naše emocije stvore najmoćniji vrtlog koji će zarobljene duše osnažiti za let. I neka, kao dokaz naše slobode, vječno žive u još ponekoj priči o nama.