Frontispis

FRANZ : Lester Cockney 2

189.00 kn (~ 25,17 €) uključ. PDV

Nakon uspjeha Kabulskih luda, Franz je nastavio crtati nove nastavke Lestera Cockneya po vlastitom scenariju. Inspiriran knjigama i filmovima, Franz svoje junake smješta u egzotične krajeve Arabije, Egipta i istočne Europe, ugrađujući u priče djeliće vlastitog života. Ova knjiga sadrži tri nastavka i jednu kratku priču: „ŽELIM SE VRATITI U PEČUH!” Ilona, bogata mađarska vikontesa koju je Lester izbavio iz zarobljeništva pandžapskog radže, želi se odužiti svom spasitelju, pa predlaže da presijeku dug put do Europe prečicom kroz Egipat. Rog Afrike vrvi piratima i lovcima na roblje, nepovjerljivim domorocima i korumpiranim časnicima kojima je jedna stvar zajednička – prodati Taranu za par zrna bisera. PRIČA O ARNOLDU Kratak strip kronološki se naslanja na prethodni nastavak. KRALJ DALMATA Dokopavši se europskih obala, naš trojac se iskrcava u grčkoj pokrajini na rubu Osmanskog Carstva. Po običaju, dočekat će ih vatromet jer taj idilični kraj vrije u pobuni protiv bezobzirnog moćnika. Vezan prijateljstvom sa seoskim starješinom, Lester zna na čijoj je strani, no u tome mu ne pomaže jedna usijana mlada glava. DUNAVSKI UROTNICI Konačno u Mađarskoj, Ilona je suočena s morem predrasuda. Njezini prijatelji u očima nepovjerljivih sunarodnjaka samo su jedan riđokosi probisvijet i mala Ciganka. Lester odlučuje otputovati što prije, no za to mu treba novac koji može dobiti samo ako pomogne Revoluciji. Franzova supruga Gabrielle Horvath, koja je akvarelom obojala mnoge njegove stripove, rođena je u Mađarskoj i dala inspiraciju za ovu priču.

FRANZ: Lester Cockney 1

189.00 kn (~ 25,17 €) uključ. PDV

Belgijac Franz Drappier, za ljubitelje stripova samo Franz (1948. – 2003.), crtač kultnog Jugurte i mnogih drugih stripova iz časopisa Tintin, okušao se u pisanju scenarija za strip u kojem je spojio svoju ljubav za prostranstvima i konjima. Ova osobna, originalna i osjećajna priča o jednom Ircu odvija se kroz raskošne kadrove britanskih kolonija u Aziji devetnaestog stoljeća. Ova knjiga sadrži tri nastavka i jednu kratku priču: KABULSKE LUDE Nakon svađe koja je završila tragično, Lester „Cockney” Mahoney, siroče bez oca i majke, nepopravljivi neženja i nonkomformist, nasilno biva unovačen u britansku kolonijalnu vojsku. Po iskrcavanju s jedrenjaka u Karachiju ubrzo biva dodijeljen povorci koja treba otpratiti gospođicu Emmu Pebbleton, sestru časnika kojeg je slučajno ubio u Londonu, u Kabul. Nakon što je britanska intervencija postavila marionetskog šaha na prijestolje, Afganci dižu pobunu... SNIJEG JE ŠKRIPAO Afganski vođa Akbar-kan započinje mučnu igru s Britancima ubivši britanskog guvernerai njegovu pratnju. Tjedan kasnije, britanska vojska kreće na mukotrpan put prema Indiji. Ovo su novosti koje Narbonac prepričava svojim prijateljima, izgubljenima u snijegom zametenim planinama. Prema posljednjim informacijama, Emmini roditelji ostali su, bez ikakve zaštite, u palači afganskog šaha Šudže. JEDNA MAĐARICA U PUNJABU Po završetku Prvog angloafganskog rata, Lester je dodijeljen postaji na granici s Punjabom. Prašnu dosadu prekida Emmino očajničko pismo u kojem ga preklinje da izbavi njenu prijateljicu, Ilonu von Hórvath-Pálfy iz zarobljeništva pandžapskog radže. Zbog nestabilne političke situacije, britanske vlasti se ne usuđuju intervenirati, pa Irac to mora učiniti sam. Međutim, u pothvatu će imati neočekivanog saveznika – malenu Taranu, Indijku koja sanja o velikome svijetu. NAPATRA IZ DŽUNGLE Kratka priča govori o neobičnom susretu na putu u Chandigarth.

HERMANN – FRANZ – VERNAL: Jugurta 1

189.00 kn (~ 25,17 €) uključ. PDV

Inspiriran povijesnim djelom Gaja Salustija Krispa i usmenim legendama o pobuni numidskog kralja protiv najmoćnijeg carstva antike, ovaj serijal scenarista Jean-Luca Vernala (1944. – 2017.) specifičan je po tome što su ga crtala dva ponajbolja Tintinova crtača, Hermann Huppen (r. 1938.) i Franz Drappier (1948. – 2003.). Ova knjiga sadrži tri nastavka: PUSTINJSKI LAVIĆ Jugurta, nećak kralja Micipse, vladara Numidije, satelitske države Rimske Republike, svojim vrlinama izaziva ljubomoru prijestolonasljednika Hijempsala i Adherbala, koji ga spletkama šalju u pogibeljnu misiju. Ovjenčan slavom svojih ratničkih podviga, Jugurtine ambicije rastu i želi vladati sam. Nakon Hijempsalove više-manje slučajne smrti, Rimljani dijele Numidiju popola. KELTIBERSKA KACIGA Mir između dvaju prinčeva ne traje dugo. Adherbalovo masovno trovanje stanovništva izaziva Jugurtinu odmazdu i opsadu Cirte, grada pod rimskom zaštitom. Republika još pamti kartaškog neprijatelja i ne može tolerirati takvog despota na svojim granicama, te šalje svoje legije na afričke obale. Gerilski rat i mito put su do novog mira, no Rim sumnja u Jugurtinu iskrenost. NOĆ ŠKORPIONA Prošle su godine... Jugurtu nalazimo u zatvoru Tulijanumu, gdje je dospio nakon izdaje najbližeg saveznika. Rimskim dužnosnicima je i poraženi neprijatelj opasnost, pa ga se odlučuju riješiti isceniranim ubojstvom. Na scenu stupa pas bez gospodara, Habrija, koji će učiniti sve da skrati muke svom nekadašnjem neprijatelju...

FRANZ VERNAL- Jugurta 2

189.00 kn (~ 25,17 €) uključ. PDV

Nakon uspješnog obnavljanja serijala, scenarist Jean-Luc Vernal i Franz Drappier stvaraju nove nastavke ritmom od jednog ili dva godišnje. Isprva svaki od njih tvori zasebnu priču, no, kad se glavnom junaku pridruži Vanija,radnja počinje teći kontinuirano. Ova knjiga sadrži tri nastavka: OTOK USKRSNUĆA Pobjegavši iz rimskog ropstva, Jugurta okuplja numidske izbjeglice i bretonske Gale u potrazi zanovom domovinom. Iskrcavši se na pusti otok, stvaraju utopijsko društvo koje brzo dosadi Habriji. Prilikom jednog izleta u udaljeniji kraj, on otkriva davno napušteni grad. Idilu će narušiti invazija došljaka sa sjevera koji sa sobom nose tajnu iz prošlosti otoka… RAT SEDAM BREŽULJAKA Galijom haraju rimske legije i odvode stanovništvo u ropstvo. Impulzivni poglavica Amnorikspokreće pohod kojem je cilj konačno uništenje Vječnoga grada. Jugurta se udružuje s Amnoriksovim protivnicima, Brentom i Luernom, i okuplja drugu galsku vojsku, ojačanu vojnicima iz Utopije.U ruševinama spaljene Placencije, Jugurta spašava djevojku s darom vidovitosti, Vaniju… STEPSKI VUKOVI Jugurta i Vanija padaju u zarobljeništvo kretskih pirata i bivaju odvedeni na Crno more, u Pontsko kraljevstvo, kojim vlada beskrupulozni vladar željan moći, Mitridat VI. Vanija slijedi svoju sudbinui odlazi prema izlazećem suncu, a Jugurta svladava mnoge prepreke kako bi joj se pridružio. Putujući sibirskom stepom stižu na drugi kraj svijeta – pred veliki zid. Uključuje i dvadesetak stranica koje nisu bile objavljene u Stripoteci!