Kultura

Velimir Deželić: U buri i oluji, 1-2

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

kroz sudbinu glavnog lika u romanu, mladog hrvatskog viteza Tihomila koji gaji iskrenu ljubav prema lijepoj i skromnoj djevojci Mileni, a istovremeno biva predmetom nezasitne požude privlačne kneginje Gertrude koja ga nastoji osvojiti kolopletom ljubavnih i političkih intriga, Deželić nam vrlo umješno približava drevnu hrvatsku povijest, dajući istovremeno jasnu i poticajnu moralnu poruku. Koristeći tako svoju književničku kreativnost kako bi povijesne podatke, koji čine okosnicu fabule, obogatio strastvenom ljubavnom dramom, napetim političkim previranjima i mnoštvom živopisnih likova, Deželić je stvorio privlačan roman, zanimljiv za čitanje najširem krugu čitatelja.

Rene Masson: Mata-Hari

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

Mata-Hari je apsurdni ženski lik. Naše XX stoljeće, napose krvavo razdoblje prvog svjetskog rata, pruža primjer jedne na svoj način apsurdne egzistencije.

Josip Horvat: Kultura Hrvata kroz 1000 godina 1,2

300.00 kn (~ 39,90 €) uključ. PDV

Narodi se ne stvaraju dekretom. Narodi su posljedak tisućljetnih djelovanja dijelom znanih, a još većma neznanih duhovnih i materijalnih snaga života. Na postanak i razvitak rijeke nalik je postanak i razvitak jednoga naroda. Od mirijada kapljica vode što se probijaju kroz zemlju i izmedju kamenja primajući u se vidljive i nevidljive sastavine njihove, rad ja ju se živi izvori; sitan curak slijedeći puteve najmanjega otpora radja potoke, koji udružujući svoje snage, obilazeći, a po nuždi i rušeći zapreke, hite naprijed, dok daleko od izvora ne zašumi snažna bujica. Promatrajući njezinu širinu, sluteći joj dubine, ćuteći moć njezine struje, tko će uočiti i pronaći sve vrutke njezina postanka? Pa ipak, silan uvir njezin samo je zbroj njezinih izvira. Tako je i s narodima. Možemo slijediti njihov nastanak do izvjesnoga stupnja prošlosti, znamo da im je sadašnjost samo zbir svega prošloga — no izvori njihovog postanka, čas stapanja prvih kapljica ljudske sebesvjesnosti u sićušnu prvu zajednicu, prva njezina vidljivost, prva afirmacija, to nam je zastrijeto neproničnim mrakom.

Reine-Marguerite Bayle: Kako se suprostaviti nasilju?

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Više od 2 milijuna djece je u zadnjih deset godina poginulo u ratovima... 10 milijuna djece u svijetu ima psihička oštećenja kao posljedice rata... 30 milijuna djece živi u ratnim područjima... U 26 zemalja svijeta djeca mlađa od 15 godina koriste se koa vojnici...

Hrvoje Šalković: Ne primamo vilenjake

80.00 kn (~ 10,64 €) uključ. PDV

Studentice iz provincije, BBB, humanitarni koncerti, Kinezi, popisi stanovništva, kućni savjeti, pobune, nove Šalkovićeve priče su hiperrealističke u najboljem smislu te riječi – one su uronjene u hrvatsku svakidašnjicu, i premda humorističke, ne lakiraju zbilju, već se bave suštinom društvenog problema. Urbane legende služe nam, između ostaloga, da se orijentiramo u prostoru i vremenu. U svijetu koji je zamaglio granice između stvarnog i virtualnog, više nije važno koja su iskustva autentična, a koja potječu iz duboke praznine svijeta. Nekoć davno Rilke je uskliknuo: "Moraš promijeniti svoj život!". Ali kako to učiniti u svijetu koji je lažan, kičast, neautonoman? Čitanjem knjiga! Svatko ima neku tajnu ili štogod neizrecivo, ponešto rubno, kakvu nelagodu, sram. Nagonski se želimo "rasprostrijeti" u prostoru i vremenu, ostvariti se i osjećati slobodnima. Usput robujemo čudovišnim zamkama okoline i epohe, koliko god nastojali prekoračiti zadani horizont. Junaci kratkih priča Hrvoja Šalkovića djeluju u uvjerenju da će radikalno promijeniti vlastiti život. U toj drami moraju se suočiti s vlastitom autentičnošću sukobljenom s vulgarnošću i neumoljivošću okolnosti. Ne pristaju biti promatrači vlastita života, a njihova (mala) pobuna presudan je i prekretnički čin koji možda i nije spektakularan u društvu spektakla, ali svakako jest svjedočanstvo o iskonskoj potrebi za cjelovitošću autentične ljudske egzistencije u nadirućem sveprožimajućem neljudskom karakteru društvenog sustava bez vrednota. U urbanoj svakodnevici opstajete jedino ako živite urbane legende Hrvoja Šalkovića. Utoliko niste sami. Mi primamo vilenjake

gateway to Canada

70.00 kn (~ 9,31 €) uključ. PDV

Gateway to Canada čitač je za mlade i odrasle koji se fokusira isključivo na Kanadu - našu povijest, zemljopis, ekonomiju, politički sustav, društvo i bogatu raznolikost kultura. Studenti čitaju o sjajnim trenucima naše povijesti, istražuju raznolike kanadske regije, upoznaju se s političkim sustavom i ekonomijom, prepoznaju značajna postignuća Kanađana, istražuju našu bogatu kulturnu raznolikost i raspravljaju o problemima s kojima se Kanada danas i u budućnosti susreće. Novi Kanađani, kao i ljudi u inozemstvu koji su zainteresirani za dolazak u Kanadu, naći će mnogo vrijednosti u ovoj knjizi. Doprinosi vodećih Kanađana u politici, umjetnosti i drugim aspektima života dobiveni posebno za knjigu dodaju osobni pečat. Široka paleta vježbi i komunikativnih aktivnosti podržavaju narative. Posljednje se poglavlje usredotočuje na neke izazove s kojima će se Kanada suočiti u budućnosti - tako raznoliki i intenzivni izazovi kao separatizam Quebeca, potraživanja domovine, iscrpljeni riblji fond i rasizam - i trebali bi stvoriti izvrsnu raspravu u razredu.

Skyscrapers: Masterpieces of Architecture

80.00 kn (~ 10,64 €) uključ. PDV

Knjiga je puna šarenih fotografija s intrigantnim detaljima, sadržaj ove knjige pripada u bilo koju biblioteku studenta arhitekture. U knjizi se mogu pronaći slike svakakvih nebodera koji krase američku kulturu i povijest.

Daniel Bučan: Poimanje Arabizma

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Daniel Bučan rođen je Splitu 1943. godine. Studij arabistike je završio 1965. godine na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je veći broj eseja i studija s područja arabistike.

Mirko Trišler: Leksikon primjenjene kulture

100.00 kn (~ 13,30 €) uključ. PDV

Mirko Trišler: Leksikon primjenjene kulture

Markus Reiter Tim Schleider: Kultura i sve što morate znati o njoj

120.00 kn (~ 15,96 €) uključ. PDV

Svijet kulture zagonetka je za mnoge ljude, i često im je nezgodno pokazati svoje nepoznavanje kulture, zbog čega šute i u sebi se čude kako netko može izdržati slušajući petosatnu tešku Wagnerovu operu ili što ima vrijedno u nekakvoj staroj zidini. A kultura je jedno od najzanimljivijih područja uopće, i brojna su zadovoljstva koja nam ona pruža. Priručnik "Kultura i sve što morate znati o njoj" pomaže i daje osnovne informacije, navodi najvažnije umjetnike i djela te upućuje čitatelja u ophođenje s kulturom. Bilo da je riječ o kazalištu, filozofiji, baletu, arhitekturi ili filmu, uz ovu ćete knjigu znati odgovore na brojna pitanja.

200tinjak kutaka na 1000 Hrvatskih otoka

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

200tinjak gurmanskih kutaka na 1000 hrvatskih otoka.