Psihologija

Oriah Mountain Dreamer: Poziv

120.00 kn (~ 15,95 €) uključ. PDV

Ne zanima me od čega živiš, Želim znati za čim žudiš i imaš li hrabrosti snivati o ispunjenju želja srca svoga… Tako počinje Poziv poetična deklaracija namjere da se živi iskreno, potpuno i srčano koju je napisala vizionarka Oriah Mountain Dreamer. Poziv se munjevito proširio svijetom, a i danas se prenosi usmenom predajom, internetom, citira se na radiju, čita na okupljanjima i sastancima… Poziv je začudno jednostavan i nevjerojatno snažan, pjesma novog svijeta iz koje je proizašla iskrena, poetična, životna i topla knjiga koja je mnogima promijenila život. Prvo izdanje objavljeno je prije više od deset godina, no knjiga se i dalje traži, pa smo odlučili ponovo objaviti ovu snažnu i važnu, beskompromisnu knjigu koja nas zove da živimo hrabro i iskreno.

Mevlana Dželaluddin Rumi : Knjiga ljubavi Stihovi zanosa i čežnje

129.00 kn (~ 17,15 €) uključ. PDV

Ovo je sveobuhvatna zbirka stihova o ljubavi i onima koji su u ljubavi najpopularnijeg pjesnika u Americi, u prepjevu i s komentarima Colemana Barksa. Rumi je najpoznatiji po stihovima koji iskazuju zanos i misterij svih vrsta ljubavi - erotske, božanske, prijateljske - a Coleman Barks je ovdje sabrao najbolje među njima. Govore o iskustvu 'cjelovitosti' koje osjećamo kad smo u istinskoj ljubavi i žalosti zbog gubitka ljubavi, te o svim međustanjima: od ludila iznenadne zaljubljenosti do pretvaranja romanse u duboko prijateljstvo. To su stihovi koji prekrivaju sva "veličanstvena područja srca".

Kurt Tepperwein : Visoka škola hipnoze

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

Ova knjiga je pisana jednako za stručnjake kao i laike. Čitaoca koje ovo područje zanima više kao saznanje o nekom predmetu, autor uzima za ruku i vodi ga korak po korak i upućuje ga u tajne hipnoze.

Harville Hendrix : Kako naći i zadržati ljubav

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Harville Hendrix : Kako naći i zadržati ljubav.

Siniša Malešević Ideologija; legitimnost i nova država

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Siniša Malešević Ideologija; legitimnost i nova država.

Trejsi Koks : Vrele veze

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Kako znati šta da želite, kako da dobijete šta hoćete, i kako da to održite vrelim? Jeste li ludo zaljubljeni ili izbezumljeni od ljubavi? Srećno slobodni ili tražite partnera? Živite zajedno, u braku ste i imate decu ili ste ostavljeni i očajni? Kakav god da vam je ljubavni život, knjiga VRELE VEZE nudi odgovore na sve vaše nedoumice u vezi sa zabavljanjem i srodnim temama. Zabavna, praktična i osvežavajuće realna, ova knjiga nudi savete o svemu − od flertovanja i preljube do monogamije i braka. Tu su i duhoviti saveti o tome kako preboleti bivšeg, gde upoznati partnera, kako prepoznati gubitnika i kako prolepršati kroz prvi sastanak, kao i predlozi za izglađivanje svađa, preživljavanje ljubomore i neverstva i za odvikavanje od loših navika u ljubavi. Obavezan priručnik za slobodnjake, parove, muškarce i žene, knjiga VRELE VEZE otkriva kako ostvariti upravo takvu vezu – i kako je održati takvom.

Predrag Stojadinović : 50 logičkih grešaka za koje treba da znate

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

Sposobnost logičkog razmišljanja i rasuđivanja urođene su osobine svakog ljudskog bića, baš kao i uspravan hod ili upotreba jezika za sporazumevanje. Naš svakodnevni život i donošenje odluka zasnivaju se na logici mnogo više nego što nam se na prvi pogled čini. Međutim, kao što smo u stanju da logički rezonujemo, često – svesno ili nesvesno – činimo logičke greške. Civilizovan i argumentovan dijalog, prenošenje važnih poruka i jasno izražavanje misli i stavova, nemogući su bez svesti o logičkim greškama i bez prepoznavanja ovakvih grešaka, kod sebe i kod drugih....

Sally Dibb, Lyndon Simkin: Marketing Briefs

180.00 kn (~ 23,93 €) uključ. PDV

This revised and updated second edition of Marketing Briefs: a revision study guide gives every marketing student the most comprehensive collection of definitive overviews of every key concept in the subject. The text itself is organized into short structured chapters, the Briefs, each including: * Core definitions * A bulleted key point overview * Thorough yet concise explanation of the concept and primary issues * Illustrative examples * A selection of examination style case, essay and applied questions Together these offer a rounded, concise and topical appreciation of each theme within a clear and accessible framework, designed to aid revision. Also included are revision tips and 'golden rules' for tackling examinations, specimen examination papers with answer schemes, and a full glossary of key marketing terms.

Peter T. Landsberg: Seeking Ultimates- An Intuitive Guide to Physics

159.00 kn (~ 21,13 €) uključ. PDV

For those familiar with the subjects treated, it is good bedtime reading. For the interested nonspecialist, it offers an understanding of what physics is all about. This book is not only illuminating but also entertaining. It is embellished throughout by illustrations, examples of; correspondence between scientists, and anecdotes. Each Chapter is given a hero: Pascal, Rumford, Mendeleev, Boltzmann, Darwin, Planck, Einstein, Eddington. These serve to show how important a love of science for its own sake is to genuine progress in understanding. . . If you have not been waiting for this book, you should have been, and if you have not read it yet, you should." Am. J Phys. 68 (10), October 2000. American Journal of Physics "I recommend the volume strongly for technical professionals at all levels." Jag J Singh, NASA Langley Research Center, Virginia "I recommend it as a well written treatise of the state of modern physics." B C Sanders, Macquarie University "Landsberg makes a persuasive case that cosmological theories are models and should be treated as such, and he shows that very interesting questions and issues do emerge when we juxtapose the various cosmological models as live possibilities." Studies in History and Philosophy of Modern Physics 33" . . .

Ivezić Mladen : PROFITERNA : 1. dio, Marx i Engels

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Ivezić Mladen : PROFITERNA : 1. dio, Marx i Engels.

FAKTOR LJUBAZNOSTI – JESTE LI PRELJUBAZNI NA VLASTITU ŠTETU?

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

U svijetu gdje je agresija opća pojava komuniciranja, a nasilje u porastu, nije li poželjno da postoje ljubazni ljudi? Nije li nam potrebna ljubaznost sve više i više? Zašto bi netko imao potrebu napisati knjigu u kojoj bi se sugeriralo kako postati što manje ljubazan? Jedan je od glavnih razloga agresije u porastu što naša kultura potiče previše ljubaznosti. Svaki puta kad progutamo uvredu, dozvolimo da se netko prema nama ponaša loše, tjera nas u sumnju. Mi smo jednostavno previše ljubazni. Kad god za nekoga nalazimo opravdanje, izglađujemo stvari, činimo sve da održimo mir, izbjegavamo konflikt, stvaramo spremište ljutnje i odbojnosti koje će kad tad eksplodirati. Kad nismo sposobni uspješno izraziti naše misli i osjećaje, neizbježno dolazi do povratnoga bijesa u bilo kojem obliku. Nesposobnost artikuliranja unutrašnjeg prema vanjskom svijetu, razlog je zašto je ljubaznost loša sklonost.

Živorad Mihajlović-Slavinski : Psihički trening jogija

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Živorad Mihajlović-Slavinski : Psihički trening jogija.

Sugarman, Joseph :OKIDAČI

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

O knjizi: Dramatično povećajte svoju sposobnost prodavanja i naučite kako nadzirati misli svoje potencijalne stranke pomoću 30 psiholoških okidača kojima ćete motivirati stranku, utjecati na nju i uvjeriti je u kupovinu. • Otkrijte tajnu koju poznaje samo malo prodajnih stručnjaka, a njome možete udvostručiti odaziv na ponudu. • Otkrijte kako ćete u strankama probuditi osjećaj krivnje, tako da će jednostavno morati kupiti vaš proizvod. • Otkrijte kako pomoću jednostavne prodajne tehnike ovladati nemogućom situacijom i okrenuti je u svoju korist. U knjizi Okidači Sugarman piše o načelima koja je upoznao u direktnom marketingu, ali se mogu upotrijebiti i na području klasične osobne prodaje u obliku 30 djelotvornih tehnika koje naziva »psihološki okidači«. Psihološki okidači djelotvorno utječu na potencijalnu stranku, motiviraju je i uvjere u pozitivnu odluku o kupovini. Već s poznavanjem samo nekih od trideset okidača svaki prodavač ili osoba koja se bavi marketingom može doslovno nadzirati misli potencijalne stranke i dramatično povećati svoj prodajni uspjeh. Ova dragocjena knjiga nudi dosjetljive i djelotvorne savjete za sve osobe koje se bave prodajom, oglašavanjem i marketingom.

Carnegie, Levine, Crom: Psihologija uspjeha IV- Vođa u vama

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Iz uvoda: „…Lideri Sutrašnjice morat će biti u stanju da stvore realnu viiju i da u svoje firme unesu osjećaj za vrijednost. Komunikacija sa ljudima i vještina da ljude motivirate moraju se dovesti na viši nivo. Lider će morati da sačuva prisebnost duha i kad oko njega sve vrvi od promjena. I na kraju, lider novog doba morati će se potruditi da iskopa svaki gram kreativnosti koji može naći u njegovoj organizaciji – od prozvodnog pogona do upravnih prostorija….“

Jerry D. Twentier: Pozitivna snaga pohvale

99.00 kn (~ 13,16 €) uključ. PDV

Želite li uspostaviti kontakt ili poboljšati odnose s okolinom? Napredovati i iskoristiti sve svoje mogućnosti? Da biste u tome uspjeli, jednostavno morate nabaviti ovu iznimnu knjigu koja otkriva ključ uspješnog življenja. Vrijednost pohvale poznata je od davnina, a iskoristite li Pozitivnu snagu pohvale, poboljšat ćete svoje svakodnevne odnose te se osjećati bolje i biti sretniji. Pohvala je najlakši način da se odužite svojim radnim kolegama, prijateljima i svima koje volite, a što je najvažnije, potpuno je besplatna!

JONAH LEHRER : Proust je bio neuroznanstvenik

129.00 kn (~ 17,15 €) uključ. PDV

U današnjem tehnološkom svijetu privlačno je smatrati kako znanost može riješiti svaku zagonetku. Naposljetku, znanost je odgovorna za liječenje mnogih, donedavno smrtonosnih bolesti, pa i slanje ljudi u Svemir. No, kako pokazuje Jonah Lehrer, znanost nije jedini put do znanja. Štoviše, ako želimo razumjeti mozak, umjetnost se tu ipak našla – prva. U kvalitetu književnih tekstova jednog Marcela Prousta ili Walta Whitmana nitko već odavno ne sumnja. Slavljeni kao geniji književne riječi, zauzimaju posebno mjesto u umjetničkom svijetu. No, je li moguće da im zasluge, osim za stil pisanja, mogu pripasti i u nečemu do sada nespojivom s umjetnošću: znanosti? Zar je moguće da su neki književni velikani, slikari, pa čak i kuhari anticipirali ono što će godinama kasnije postati ključnim otkrićima znanosti? U osam portreta umjetnika (pisaca, kuhara, slikara i skladatelja) Jonah Lehrer vješto će manevrirati između znanosti i umjetnosti i pokazati nam kako su oni u svoje vrijeme, stvarajući svoja remek-djela, predvidjeli mnoga znanstvena dostignuća. Tako je, primjerice, Cézanne anticipirao moderno poimanje vida, Whitman intuitivno pojmio biološke osnove misli, francuski chef Escoffier otkrio umami (peti okus), Gertrude Stein istražila dubinsku strukturu jezika (pola stoljeća prije djela Noama Chomskog i ostalih lingvista), a Proust spoznao misterije sjećanja prisjećajući se djetinjstva.

John B. Thompson i dr. : Zdravo djetinjstvo

250.00 kn (~ 33,23 €) uključ. PDV

Praktično i poticajno, Zdravo djetinjstvo pomaže roditeljima čija su djeca u razvoju od bebe do sedme godine. Pokazuje roditeljima vještinu uspostavljanja dobrih odnosa s njihovom djecom. Time priprema obrazac za produktivnu suradnju i potiče djetetov intelektualni i emocionalni razvoj. Ispreplićući zajedno rad vodećih psihologa, odgojitelja, savjetodavaca i doktora, Zdravo djetinjstvo istražuje bogatstvo novih ideja jednako kao i tradicionalnija viđenja međusobnih odnosa, školovanja, zdravlja, igre i stvaralaštva.

Krmpotić Vesna: Vrline istine

200.00 kn (~ 26,58 €) uključ. PDV

Četvrti od pet zbornika posvećenih ljudskim vrijednostima, a po programu Sathya Sai duhovnoga odgoja i obrazovanja.

Kathrin Passig i Aleks Scholz: Izgubiti se

140.00 kn (~ 18,61 €) uključ. PDV

Izgubiti se jedna je od najstarijih tehnika kretanja ljudske vrste. U svakom slučaju starija je od svih upotrebljivih zemljovida i turističkih vodiča, jer i prije nego što su oni postojali morali su se ljudi, čim bi se uputili u daljinu, zateći u stanju u kojem nisu znali gdje se nalaze - što je definicija gubljenja. To stanje je izvor mnogih uvida; ponekad čovjek pritom naiđe na fundamentalne stvari, prisjeti se Kolumba, koji je zahvaljujući tome što se izgubio nehotice otkrio Ameriku. Kathrin Passig i Aleks Scholz tvrde: otkriće novoga i s time povezano zadovoljenje znatiželje samo je jedana od mnogih dobro istraženih prednosti gubljenja. Osim toga, u dobu Google karata i GPS-a, izgubiti se je jedan posve novi izazov - štoviše, posljednja avantura!

Hedvig Montgomery: Roditeljska magija

130.00 kn (~ 17,28 €) uključ. PDV

Knjiga Roditeljska magija plod je dugogodišnjeg istraživanja i bogata praktičnog iskustva, knjiga koja će svakom roditelju ponuditi zanimljive savjete i mudre metode o odgoju djece u sve zahtjevnijemu globaliziranom svijetu. Napisana pitkim i pristupačnim stilom, prva knjiga o magiji roditeljstva služit će kao stalan pratitelj roditeljima i odgajateljima u svim fazama djetetova rasta i razvoja, knjiga u kojoj će svaki roditelj pronaći odgovore na pitanja s kojima se svakodnevno susreće, od djetetovih prvih dana do njegove adolescentske dobi.

Alfred Adler :Poznavanje čoveka

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Ova knjiga ima namjeru najširem krugu čitatelja izložiti nepokolebljive osnovice individualne psihologije i njenu vrijednost za ophođenje s ljudima i za organiziranje osobnog života. Knjiga je nastala iz jednogodišnjih predavanja koja su bila održana u Beču, u Volksheimu, pred publikom od više stotina slušatelja.

Colin Baker : Moć brojeva

70.00 kn (~ 9,30 €) uključ. PDV

Saznajte jeste li broj jedan, koji označava hrabru ili inovativnu osobu koja budi nadahnuće u drugima, ili ste broj šest, osoba koja radi na podizanju doma ili pokreće revoluciju u umjetnosti, ili ste možda broj četiri, osoba uvijek spremna na djelovanje i sposobna pretvoriti snove u stvarnost. Iskoristite numerologiju kako bi vam pomogla u dubljem razumijevanju vašeg načina ponašanja, duhovnih izazova, obiteljskih značajki te vaših osobina. Otkrijte koliko je velika važnost brojeva u svijetu te kako ih možete upotrijebiti za bolje razumijevanje svijeta u kojem živimo.

Gaëtan Picon (ur.): Panorama savremenih ideja

130.00 kn (~ 17,28 €) uključ. PDV

Gaëtan Picon (ur.): Panorama savremenih ideja.

Toni Buzan : SKLAD UMA I TELA

100.00 kn (~ 13,29 €) uključ. PDV

Ova knjiga je posvećena je ideji “telesnog razmišljanja”. Bavi se razvijanjem veština razmišljanja koje će vam pomoći da telo održite zdravim. Jedan od glavnih ciljeva je da vas upozna s “telom” vašeg mozga, s njegovom izuzetnom moći i s čarobnim sposobnostima vaših moždanih ćelija. U ovoj izvanrednoj knjizi, Toni Buzan, jedan od najvećih svetskih autoriteta u oblasti intelektualnog razvoja i teorije i prakse učenja, vam predstavlja izuzetno efikasan program pomoću koga svako može da razvije intelektualne sposobnosti u cilju stvaranja harmonije uma i tela. U knjizi ćete pronaći impresivne mape uma i niz praktičnih vežbi koje će vam omogućiti da: – prevaziđete loše navike i uspostavite nove dobre navike – neuspeh transformišete u uspeh – kreirate mape uma i postignete željene ciljeve – prevaziđete stres koji nepovoljno utiče na vas – uspostavite uravnotežen plan ishrane i fizičkih vežbi u cilju postizanja savršenog zdravlja.

Guy Debord: Društvo spektakla & komentari društvu spektakla

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Guy Debord: Društvo spektakla & komentari društvu spektakla.

Averil Leimon Gladeana Mcmahon: POZITIVNA PSIHOLOGIJA ZA NEZNALICE

149.00 kn (~ 19,81 €) uključ. PDV

POZITIVNA PSIHOLOGIJA ZA NEZNALICE Koristite načela pozitivne psihologije kako biste u svim aspektima svojeg života ostvarili vlastiti puni potencijal Ovaj vam praktični vodič pruža sve vještine i strategije koje trebate kako biste prepoznali svoje snage, promijenili razmišljanje i učinkovito se nosili s teškim osjećajima te kako biste postigli veći uspjeh, zdravlje i sreću. Istražite znanost pozitivne psihologije i otkrit ćete kako možete primijeniti njezina načela i teorije da biste za sebe i one oko sebe izgradili bolji život. Naučite osnovna načela pozitivne psihologije - istražite porijeklo i najnovija istraživanja iz ovog područja znanosti, pokušajte razumjeti što znači biti pozitivan i kako promijeniti razmišljanje da biste to postigli Uvijek tražite pozitivno - otkrijte što pozitivna psihologija može učiniti za vas i kako možete primijeniti. jednostavne strategije da biste svakodnevnom životu dodali vrijednost i postigli veliku sreću, zdravlje i ispunjenost Primijenite moć pozitivne psihologije na posao, opuštanje i zabavu - otkrijte kako izgraditi sretne trajne odnose, koristite jednostavne strategije pozitivnog odgajanja djece i uzmite najbolje iz svoje karijere, kolega ili poslodavaca. Preuzmite pozitivnu psihologiju za svoj život - stvorite vlastiti program sreće i napravite dugoročne pozitivne promjene kako biste izgradili bolju budućnost za sebe i osobe oko sebe.

KNJIGA PITANJA

119.00 kn (~ 15,82 €) uključ. PDV

Kvalitetna su pitanja uvijek snažan pokretač na razmišljanje. Postoji nešto snažno u pitanjima koja nas tjeraju razmišljati, gledati u sebe, propitkivati svoje srce i tražiti odgovore. U procesu odgovaranja na takva pitanja često otkrijemo sebe i stvari koje ranije nismo razumjeli. Ovo je KNJIGA PITANJA, a odgovori – odgovori se kriju u Vama.

Mauro Lacovich: IMA JOŠ JEDNA PRIČA…

149.00 kn (~ 19,81 €) uključ. PDV

Jedno papirnato pismo obilježilo je službeni početak nove avanture već nam poznate Cleo i njenog psihoterapeuta. Kroz noćna druženja uz more oni nastavljaju sa svojim putovanjem labirintom svakodnevnih pitanja razgovarajući o životnim pričama i nedaćama s kojima se svi suočavamo. Psihoterapeut pritom umjesto davanja savjeta pripovijeda priče stvarajući tako atmosferu u kojoj i mi pronalazimo odgovore na mnoga vlastita pitanja koja nam se u ovom trenutku čine neodgovorivima.

Gavrić Saša i Čaušević Jasmina: Od demedikalizacije do istospolnih brakova

60.00 kn (~ 7,98 €) uključ. PDV

Gavrić Saša i Čaušević Jasmina: Od demedikalizacije do istospolnih brakova- novija istorija homoseksualnosti i transrodnosti Zapadnog Balkana.

Alfred Adler: Poznavanje čovjeka

80.00 kn (~ 10,63 €) uključ. PDV

Alfred Adler: Poznavanje čovjeka.

1 2 16 17