Religija i Mitologija

Evanđelje u slikama : crkvena godina za djecu i obitelj

50.00 kn uključ. PDV

Evanđelje u slikama : crkvena godina za djecu i obitelj.

KLAUS- RIDIGER MAJ: Tajne religije : bogovi, zvezde i ekstaze

100.00 kn uključ. PDV

Zvanične religije pokušale su da ih zaogrnu svojim dogmama... Ali one su ostale prepoznatljive i svoje. Zašto je Bogorodica ujedno i kraljica zvezda? Zašto se Hrist prikazuje sa oreolom? Na šta stvarno ukazuju zodijačke konstelacije? Za čim tragaju kabalisti, sufiji i hrišćanski mistici? Pod plaštom hrišćanstva, judaizma, islama i brojnih narodnih običaja očuvala su se mnoga drevna znamenja i rituali. Jesu li oni samo zaostaci iščezlih kultova i arhaičnih religija koji vešto prerušeni nastavljaju da žive među nama? Koliko su danas rasprostranjeni šamanizam, religije iz doba matrijarhata, učenja o astralnim svetovima, gnosticizam, verski obredi plodnosti, crne mise...? U ovoj upečatljivoj knjizi autor istražuje ove i mnoge druge nesvakidašnje pojave i sledi njihove tragove do daleke prošlosti. On nam dočarava na koji način i u kojim razmerama elementi arhaičnih religija utiču na naše predstave o svetu i određuju naše ponašanje a da toga često nismo ni svesni.

Marko Bubalo: MOLITVENIK MOJE MAJKE

55.00 kn uključ. PDV

Marko Bubalo: MOLITVENIK MOJE MAJKE.

Michael Dobler – Biblija u slikama kroz crkvenu godinu

40.00 kn uključ. PDV

Vrlo praktično i ilustracijama popraćeno djelo primjereno djeci.

Željko Mrša: Premazofski tajni spis

55.00 kn uključ. PDV

Željko Mrša: Premazofski tajni spis.

Beker Miroslav: Kratka povijest antičke retorike

60.00 kn uključ. PDV

Beker Miroslav: Kratka povijest antičke retorike.

Phil Bosmans: Sreća je u tebi

45.00 kn uključ. PDV

"Riječi Phila Bosmansa i fotografije Zvonimira Atletića, koje ilustriraju ovu knjigu, imaju zajedničku osobinu. Zbog nje se, usuđujem se reći, njih dvojica slažu, unatoč razlici u mentalitetu (jedan Flamanac a drugi Hrvat), godinama (Bosmans "vodi" za 31 godinu), i život­nome pozivu (jedan svećenik a drugi obiteljski čovjek). Ta bi zajednička osobina lako mo­gla biti ljepota - jer i Bosmansove riječi i Atletićeve fotografije su prekrasne. No to, iako je ljepota u djelima jednoga i drugoga više nego očigledna, nije ključno jer sve što je lijepo ne mora biti i dobro. Zajednička bi karakteristika, uz neprijepornu ljepotu, mogla stoga biti dobrota kojom zrače obje "strane". Dobrota je, dakako, presudna, no u umjetnosti ona iz sebe mora izvući snage za još jedan korak, prema "nečemu višemu". Je li onda poveznica dva­ju autora usmjerenost prema transcedentnome, trajna otvorenost Bogu i utemeljenost sva­ke riječi, svakoga piksela u Tvorcu prekrasne i predobre nade? Ma sigurno jest. No, ima tu još nečega. Branimir Stanić u Pogovoru"

Lorenzo da Fara Remigio Battel: Svakidašnje meditacije iz spisa sv. Lovre brindiškoga

160.00 kn uključ. PDV

Među svega tridesetak crkvenih naučitelja i naučiteljica (od svih svetaca u povijesti Katoličke Crkve) nalazi se i sv. Lovro Brindiški (1559. – 1619.). Ova knjiga izlazi u povodu obilježavanja 400. obljetnice smrti ovog znamenitog kapucina i crkvenog naučitelja. Dvije su velike ljubavi sv. Lovre Brindiškog – prema Božjoj riječi i prema Mariji, Isusovoj majci. Sv. Lovro piše: Riječ Gospodnja je svjetlo za um i vatra za volju, da čovjek uzmogne upoznati i ljubiti Boga. Za duhovnog čovjeka, koji posredstvom milosti živi po Duhu Božjem, ona je kruh i voda, ali kruh slađi od meda i voda bolja od vina i mlijeka…Bio je veliki štovatelj Majke Božje, sinovski pobožan i teološki dubok. Temeljno načelo mariologije, o čemu se raspravljalo u ono doba, vidio je u božanskom majčinstvu, što su kasnije svi prihvatili.

ILUSTRIRANA BIBLIJA MLADIH 1968

100.00 kn uključ. PDV

*Biblija je sveta knjiga kršćana. Riječ "Biblija" uzeta je iz grčkog jezika a znači "knjige", jer se Biblija sastoji od mnogo različitih knjiga. Te su knjige na različitim mjestima , u vremenskom razmaku od kojih 1000 godina napisali različiti ljudi. Knjige Starog zavjeta izvorno su napisane hebrejski jezikom, a knjige Novog zavjeta grčkim.

Zvonimir Šeparović: Hrvatski žrtvoslov, knjiga 1

80.00 kn uključ. PDV

Zvonimir Šeparović: Hrvatski žrtvoslov, knjiga 1.

Karol Wojtyła: Poezija – Drame – Eseji

80.00 kn uključ. PDV

Karol Wojtyła: Poezija - Drame - Eseji.

Nevenka Nekić: Kardinalovo srce

90.00 kn uključ. PDV

Knjiga govori o životnom usudu kardinala Stepinca, simbola mučeništva hrvatskog naroda Roman Kardinalovo srce hrvatske književnice Nevenke Nekić usporedo progovara o životnom usudu kardinala Stepinca, simbola mučeništva hrvatskog naroda, te o stradanju jednog običnog čovjeka iz puka, Ive Brizića, prikazujući na realističan način tegobno i represivno poslijeratno vrijeme komunističkog režima. Ove dvije usporedne radnje i dva lika znakovito se susreću u nekoliko navrata, a ovim ispreplitanjem autorica je željela naglasiti da su imajući pred očima Stepinčevo mučeništvo i njegovo svetačko trpljenje za ideale pravednosti, čovjekoljublja i domoljublja lakše nosili svoj križ i toliki drugi hrvatski patnici tijekom nesmiljenih povijesnih okolnosti.

Marko Lukenda: Presnački mučenici

100.00 kn uključ. PDV

Marko Lukenda: Presnački mučenici.

Juro Marčinković: Ljekaruša fra Jure Marčinkovića

170.00 kn uključ. PDV

Najpoznatija i najpotpunija hrvatska ljekaruša! Više od 1100 prirodnih i provjerenih recepata koji mogu pomoći kod 136 bolesti i stanja. Ljekaruše, rukopisi i knjige recepata i savjeta pučke medicine s opisom njihova pripremanja i uputama o liječenju različitih bolesti i stanja postoje na hrvatskomu jeziku već više od sedamsto godina, a najsuvremenija i najpotpunija od njih je upravo Ljekaruša fra Jure Marčinkovića. Ovaj poznati franjevac već se više od sedamdeset godina bavi ljekovitim biljem i pripravcima, proučava stare ljekaruše i recepte te ih sam dorađuje pomažući mnogim ljudima da ozdrave ili da im bude bolje. Iskustva i recepte s ljekovitim prirodnim pripravcima sažeo je u svojoj Ljekaruši u kojoj je skupio više od 1100 prirodnih recepata, provjerenih stoljetnom primjenom, za 136 bolesti i stanja, dajući praktične i razumljive savjete za ozdravljenje uz pomoć biljnih pripravaka i pravilne prehrane. Ovi korisni savjeti te preporučeni prirodni, jednostavni i jeftini pripravci mogu pomoći pri liječenju mnogih bolesti kao i pri očuvanju i unaprjeđivanju zdravlja.

Papa Franjo-Odvažimo se sanjati- put prema boljoj budućnosti

99.00 kn uključ. PDV

U vrlo aktualnoj knjizi Odvažimo se sanjati, nastaloj usred epidemije COVIDA-19, papa Franjo, poglavar Katoličke crkve i duhovni pastir više od milijarde katolika, objašnjava zašto moramo – i na koji način možemo – stvoriti bolji, pošteniji i zdraviji svijet za sve ljude na Zemlji. Pritom se, kao svjetski duhovni autoritet, veliki humanist i borac za društvenu pravdu, papa Franjo ne ustručava iznijeti otvorenu kritiku na račun ideologije i sustava koji su doveli svijet u stanje trenutačne velike humanitarne, ekonomske i političke krize. Koronavirus je ubrzao promjenu ere koja je već bila započela...

Leksikon ikonografije, simbolike i liturgike zapadnog kršćanstva

150.00 kn uključ. PDV

Cilj ove knjige je da bude i prva informacija i podsjetnik o kršćanskoj ikonografiji, liturgici i simbolici širokom rasponu korisnika: od vjernika i znatiželjnika do različitih stručnjaka na području kulture i umjetnosti. Sastavljena je s namjerom da se u jednom priručniku obuhvate različite ali srodne discipline koje se inače obrađuju u više različitih knjiga te da se približe čitatelju na hrvatskom jeziku problemi i rezultati znanstvenih istraživanja koje je do sada mogao naći samo u stranim publikacijama. U ovom izdanju izvršene su znatnije izmjene dopunom ili korektureom postojećih natuknica, kompletiranjem bibliografije, ali i dodavanjem novih pojmova i imena, te izmjenama i dopunama potpisa pod ilustracijama, a i većeg broja ilustracija.

Biblija Stari Zavjet

40.00 kn uključ. PDV

Kršćani dijele Bibliju na Stari zavjet i Novi zavjet. Stari zavjet obuhvaća 39 protokanonskih (istovjetne s hebrejskim kanonom) i sedam deuterokanonskih knjiga (protestanti ih, kao ni židovi, ne priznaju - apokrifi). Novi zavjet, napisan u drugoj polovici I. st., obuhvaća 27 knjiga: četiri Evanđelja (Marko, Matej, Luka i Ivan), Djela apostolska, 21 poslanicu (14 Pavlovih i 7 apostolskih) i Otkrivenje (Apokalipsa).

Stephen Fry: MYTHOS I・MITOVI

100.00 kn uključ. PDV

Stephen Fry pretače vlastitu životnu očaranost grčkom mitologijom u ovo novo prepričavanje, prijeko potrebno našem vremenu. Crpeći iz svih dostupnih antičkih izvora baš kao i iz svoje sveobuhvatne upućenosti, Fry počinje od kaosa iz kojega grčki mitološki svijet nastaje, te prolazi kroz njegov prvi i drugi poredak do ustoličavanja dodekateona, vladavine dvanaestoro bogova i božica na Olimpu. Slijedi stvaranje ljudske vrste, Zeusovih igračaka – a za njim i niz božanskih poigravanja njima, odnosno precima nas samih, katkad urnebesno smiješnih, katkad pak duboko potresnih. Ovo izdanje donosi cijelu grčku mitologiju – sve do dolaska velikih antičkih ljudskih junaka. O njima pripovijeda drugi svezak Mythosa, Junaci. Reja, jedanaesto Gejino dijete koje je primilo pitanje, reče joj da neće imati posla s tom nakanom, ali – podigavši ruke kako bi zaustavila bujicu majčinih zvjerskih uvreda – spomene da bi se njenom bratu Kronu, posljednjem od ove snažne i prekrasne djece, lako mogla svidjeti zamisao svrgnuća oca. Ona, Reja, mnogo ga je puta čula kako proklinje Urana i njegovu moć. “Doista?” usklikne Geja. “Tako kažeš? Dobro, gdje je on?” “Vjerojatno se potišteno smuca tamo dolje kod Tartarovih pećina. On i Tartar se baš dobro slažu. Obojica su mračni. Sumorni. Podmukli. Veličanstveni. Okrutni.” “Jao, nemoj mi reći da si zaljubljena u Krona…” “Reci mu nešto lijepo o meni, majčice, molim te! On mi je baš bajan. To sijevanje crnih očiju. Te gromovite obrve. Te duge šutnje.” Geja je oduvijek smatrala kako duge šutnje najmlađeg sina ne ukazuju ni na što doli kratke pameti, no razborito se suzdrži od komentara. Potvrdivši Reji da će je, dakako, toplo preporučiti Kronu, Geja pohita sve niže, niže i niže prema Tartarovim pećinama da ga potraži.

Alain Gheerbrant Jean Chevalier: RJEČNIK SIMBOLA

250.00 kn uključ. PDV

Rječnik simbola - mitovi, snovi, običaji, geste, oblici, likovi, boje, brojevi. Ovaj je "Rječnik simbola" ponajprije popis, koji nikad neće biti završen, popis simboličnih plodova mašte, koja je stjecište cjelokupnog ljudskog psihičkog života: u njoj se osjećaji spajaju sa željama, spoznaje sa snovima, svjesno s nesvjesnim. Uloga je ovog djela također da potakne otkrivanje najčešće skrivenih značenja pojedinog bića, izraza, svojstva, zvuka, kretnje, riječi, boje i broja. Sve je znak i svaki znak ima značenje. Ali mi najčešće zamjećujemo samo površinu. Znak je, međutim, debela knjiga puna listova značenja. U korpusu ovdje prikupljenih podataka nazire se cjelovit sustav tumačenja, u razradi kojega može sudjelovati svaki čitatelj ove knjige. Ona će nam pomoći da otkrijemo moguće smjerove istraživanja, potaknuti nas, ali ništa nam ne namećući. Simbolična se vrijednost za svakoga ostvaruje drukčije u trenutku kad se između znaka kao poticatelja i subjekta kao istraživača uspostavi odnos koji obilježuje napetost i intencionalnost. Tada se otvara komunikacijski put između skrivenog smisla pojedinog izraza i nesvjesne zbilje očekivanja. Simbolizirati znači na određeni način i na određenoj razini živjeti zajedno.

MED HRVATI STANAK MOJ! ZBORNIK RADOVA O STJEPANU MOYSESU (1797–1869).

100.00 kn uključ. PDV

Između hrvatskog i slovačkog naroda postoje čvrste i specifične veze. Prijateljstvo, naklonost i bliskost podcrtavaju slična igra sudbine kroz povijest, zajedničke osobnosti, hrvatski i slovački jezik, kao i hrvatska manjina u Slovačkoj i slovačka manjina u Hr­vatskoj. Slovake i Hrvate posebno povezuju stoljetna nastojanja za nacionalnim oslobođenjem. Naime stoljećima su živjeli u istim državama – Ugarskom Kraljevstvu, Habsburškom Carstvu i Au­stro-Ugarskoj Monarhiji. Uzajamno su branili svoje domovine od turskih najezdi, te se odupirali germanizaciji i mađarizaciji. Slič­ne sudbine prolazili su između dva svjetska rata, tijekom Drugog svjetskog rata, kao i nakon njega.

VELIKA ILUSTRIRANA BIBLIJA

600.00 kn uključ. PDV

Biblija nam pripovijeda najveću priču ikad ispričanu i pruža jedinstven prikaz odnosa između Boga i čovjeka. Ova raskošno ilustrirana knjiga sažeto prepričava te davne događaje, nudeći nam nove načine razumijevanja Biblije. Knjiga uklljučuje, gdje god je to moguće, suvremene fotografije istinitih i zamišljenih mjesta na kojima su se zbili opisani događaji

1 2 21 22