Savjetnici

Čedomil Šilić : Šumske zeljaste biljke

100.00 kn (~ 13,30 €) uključ. PDV

Ovo je izbor od 190 vrsta koje se najčešće susreću u našim šumskim predjelima. Sadržaj šume je s florističkog gledišta prezentiran sa 356 biljnih vrsta. Iz velikog broja fotografija snimljenih na prirodnim staništima u periodu od više godina odabrane su one koje će najbolje prezentirati dotičnu vrstu. Velika pažnja je posvećena ilustracijama u crno-bijeloj tehnici. Za crtanje su izabrani oni detalji koji će služiti brzoj determinaciji vrste.

Zelenko Ljerka : Cvijeće u kući

60.00 kn (~ 7,98 €) uključ. PDV

100 000 zadovoljnih kupaca zaista su dovoljno uvjerljiva garancija da ćete i Vi u ovoj knjizi naći obilje potrebnih informacija o biljkama koje volite, koje imate, a i o onima koje biste željeli imati ali se bojite da ih nećete moći uzgojiti, da će Vam propasti. No, strahu nema mjesta! Uz pomoć ove knjige ne morate imati »zelenu ruku« da bi Vam biljke uspijevale! Sve o biljkama, sve o tomu što koja voli i što ne voli - saznat ćete iz ovog provjerenog priručnika. Ing. Ljerka Zelenko autor je više priručnika, a njeno bogato radno iskustvo u uzgoju biljaka garancija je da su savjeti što ih daje pravi i provjereni. CVIJEĆE U KUĆI, pisano je jednostavnim, svakom pristupačnim stilom. Objašnjenja su lako razumljiva, savjeti pouzdani, a opisi postupaka s biljkama dovoljno detaljni iza potpunog nevježu u uzgoju biljaka.

Norman W. Walker : Čista i jednostavna prirodna kontrola težine

49.00 kn (~ 6,52 €) uključ. PDV

Ovu knjigu Walker je napisao nakon 50-godišnjeg istraživanja i iskustva s liječenjem i održavanjem zdravlja svojih pacijenata sirovim voćem i povrćem. Knjigu je pisao u svojoj 113. godini života, želeći pomoći onima koji žele skinuti višak tjelesne težine i održati prirodnu vitkost tijela. Sam kaže: "Ako nastojiš imati prirodnu idealnu težinu svoga tijela, moraš odgojiti sama sebe do te mjere da shvatiš sve posljedice uzimanja pogrešne hrane. Pod odgojem ja ne mislim o uputama što se često nalaze u priručnicima za mršavljenje. Neki od tih 'dijetnih' programa mogu ti zagorčati život svojim zamršenim uputama i postupcima. Nakon dugogodišnjeg proučavanja djelovanja tijela, ja sam uvijek iznova otkrivao da je prirodni put najbolji. Čovjekova tumačenja i lijekovi su zamršeni, priroda ima jednostavnija rješenja. Ostvariti prirodni plan za svoje tijelo je jednostavno, treba uzeti u obzir samo jedan smjer učenja i zanemariti sve ostalo, što znači jesti hranu što ju je priroda predvidjela za najveću učinkovitost tvoga tijela bez tovara viška sala, onda nećeš više nikad dopustiti da time prirodna i štetna hrana uđe u usta."

Schubert Margot : Sve o vrtu

100.00 kn (~ 13,30 €) uključ. PDV

Velika ilustrirana knjiga o vrtu Treće izdanje. S crno-bijelim i ilustracijama u boji (crteži, fotografije). Iz sadržaja: - Čovjek i vrt - Ukrasni vrt - Korisni vrt - Gnojenje i zaštita biljaka

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 – DJEVICA

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 - DJEVICA.

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 -ŠKORPION

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 -ŠKORPION.

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 – RIBE

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 - RIBE.

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. – JARAC

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. - JARAC.

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 – STRIJELAC

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Zdenka Andrijić : Sve do 2000 - STRIJELAC.

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. -VAGA

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. -VAGA.

Zdenka Andrijić : Sve do 2000. – RAK

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Zdenka Andrijić : Sve do 2000. - RAK.

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. – BIK

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. - BIK.

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. – VODENJAK

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

ZDENKA ANDRIJIĆ : SVE DO 2000. - VODENJAK.

SIR : TRADICIJA I OBIČAJI

120.00 kn (~ 15,96 €) uključ. PDV

Knjiga govori o obicajima i tradiciji u hrvatskim domacinstvima....

Željko Ivanušić : UZGOJ RUŽA

80.00 kn (~ 10,64 €) uključ. PDV

Željko Ivanušić : UZGOJ RUŽA.

Moje sobno bilje : Lisnate krasotice

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Moje sobno bilje : Lisnate krasotice.

Peter Seabrook : Moj povrtnjak

120.00 kn (~ 15,96 €) uključ. PDV

Moj povrtnjak Peter Seabrook, stručnjak za uzgoj povrća, pokazuje vam kako lako možete imati dovoljno ukusnog povrća za cijelu obitelj tijekom cijele godine. Pa čak i onda kad vam je povrtnjak velik tek 3*4 m. On daje detaljne upute za uzgoj raznog povrća, od sjetve do ubiranja i spremanja plodova. Knjiga je bogato ilustrirana i od neprocjenjive je vrijednosti za sve uzgajivače povrća.

Enciklopedija vrtnog bilja

89.00 kn (~ 11,84 €) uključ. PDV

Ovaj sažet i pouzdan priručnik o cvijeću i povrću zamišljen je da isouni prazninu na polici s knjigama svih oduševljenih vrtlara; bogato je ilustriran i upoznaje nas s većinom biljaka koje se danas može nabaviti. U ovoj knjizi ćete naći svoje omiljeno cvijeće – jednogodišnje biljke i trajnice. Posebno opširno poglavlje posvećeno je ružama, a saznat ćete i kako da uzgojite obilan urod graha, graška, luka, rajčica i ostalog ukusnog povrća u svom vrtu.

MOJE SOBNO BILJE : LONČANICE URES BEZ PREMCA

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

MOJE SOBNO BILJE : LONČANICE URES BEZ PREMCA.

Moje sobno bilje : egzotika mesnatica

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Moje sobno bilje : egzotika mesnatica.

Moje sobno bilje : Reznice i sadnice

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Moje sobno bilje : Reznice i sadnice.

Moje sobno bilje – Mirisavo začinsko bilje u loncima

30.00 kn (~ 3,99 €) uključ. PDV

Uzgojiti začinske biljke u kući nije uvijek posve jednostavno jer su njihovi zahtjevi često vrlo različiti. Ova nam knjiga pomaže u uzgoju različitih začinskih biljaka.

Roko Živković: Prirodno liječenje probavnih organa ljekovitim biljem

220.00 kn (~ 29,26 €) uključ. PDV

Knjiga sadrži povijesni prikaz liječenja probavnih organa ljekovitim biljem. Opisani su oblici lijekova, placebo i nuspojave pri liječenju. Nakon kratkog prikaza građe i funkcije probavnih organa opisane su bolesti svih dijelova probavnog sustava, jednjaka, želuca, crijeva, jetre, žučnih vodova i gušterače. Nakon toga slijedi prikaz ljekovitih biljaka i njihova primjena, prikaz otrovnih biljaka i naposljetku popis magistralnih recepata. Na kraju knjige je popis ljekovitih biljaka prema sastojcima i vremenu berbe te popis češćih začina, što je zanimljivo najširem čitateljstvu.Knjiga je namijenjena liječnicima i ljekarnicima, ali i široj čitateljskoj publici. Bogato je ilustrirana brojnim fotografijama probavnih organa i lijepim crtežima biljaka.

Jasminka Komnenović: Od prvog obroka do školske užine

80.00 kn (~ 10,64 €) uključ. PDV

Jasminka Komnenović: Od prvog obroka do školske užine.

KOŽA SVRBI, NOS CURI, OČI PEKU: pobijedite alergije

40.00 kn (~ 5,32 €) uključ. PDV

Naš imunosni sustav sastoji se od složenih fizioloških mehanizama koji nas štite od bakterija, virusa, parazita i toksina. Nije čudo što tako složen sustav ponekad zataji. Imunosni sustav može pretjerano reagirati na tvar koja inače nije štetna i umjesto da zaštiti tijelo, može izazvati štetnu reakciju poznatu pod nazivom alergija. Često se govori kako su broj oboljelih od alergija i spektar tipova alergija u porastu. Jedna procjena ukazuje na to da broj oboljelih raste za otprilike 5 posto godišnje. Zaista, čini se da su neki ljudi alergični na mnoge tvari u svojem okruženju. Knjiga Koža svrbi, nos curi, oči peku objašnjava ulogu imunosnog sustava u održavanju zdravlja i života. Ova knjiga pisana razumljivim jezikom s kazalom pojmova omogućava uvid u alergene, alergijske reakcije i tretman.

Jekka Mcvicar : LJEKOVITO I ZAČINSKO BILJE

290.00 kn (~ 38,57 €) uključ. PDV

Knjiga LJEKOVITO I ZAČINSKO BILJE obuhvaća više od 335 vrsta ljekovitog i začinskog bilja s uputama o berbi i čuvanju svake biljke i više od 200 recepata sa savjetima za korištenje biljaka u kulinarstvu i kozmetici te za spravljanje i primjenu biljnih lijekova. Ova knjiga će vas oduševiti brojnim preporukama i receptima za svakodnevnu i vrlo različitu primjenu opisanih biljaka te informacijama o raznolikosti, načinu uzgoja, njege, sabiranja, pohrane i korištenja ljekovitih i začinskih biljaka. Raznolikost opisanih biljaka je vrlo velika. To su uglavnom različite aromatične vrste biljaka, koje su od davnina poznate po svojim ljekovitim, kulinarskim, ali i drugim svojstvima. Velika prednost našega podneblja jest da mnoge ljekovite biljke možemo lako nabaviti u našim vrtlarijama ili čak u prirodi kao samonikle, a njihovim primjerenim korištenjem unosimo u naš organizam ljekovite tvari koje nas jačaju i čuvaju naše zdravlje.

Grupa autora: HRANA KOJA LIJEČI

220.00 kn (~ 29,26 €) uključ. PDV

Izliječite većinu najčešćih zdravstvenih tegoba na prirodan, siguran i ukusan način uz priručnik HRANA KOJA LIJEČI. Utemeljen na najnovijim znanstvenim istraživanjima i spoznajama, priručnik Hrana koja liječi ističe ljekovitu moć hrane koja može ublažiti i ukloniti brojne bolesti i tegobe našeg doba. Ako patite od dijabetesa, zatvora, gripe i prehlade, žgaravice, depresije ili neke druge zdravstvene tegobe, ovdje ćete saznati kako odabrati namirnice koje na najbolji način pomažu u njihovoj prevenciji i bržem oporavku.

Povrće i začinsko bilje

50.00 kn (~ 6,65 €) uključ. PDV

Povrće i začinsko bilje.

Clare Maxwell-Hudson: Masaža

100.00 kn (~ 13,30 €) uključ. PDV

Za opuštanje, zdravo tijelo i zdrav duh.

Michaela Riedl, Klaus-Jürgen Becker : Lingam massage

80.00 kn (~ 10,64 €)

Lingam Massage“ eröffnet Männern einen tiefen Zugang zu ihrer Männlichkeit, zu ihrer Sexualität. Das Sanskritwort „Lingam“ bezeichnet die männlichen Genitalien – allerdings nicht allein rein anatomisch, sondern auch als Symbol zur Verehrung des männlichen Prinzips. Männern, die die körperliche, seelische und spirituelle Dimension ihrer Sexualität erfahren und erweitern möchten, ist die Lingam-Massage eine hilfreiche Unterstützung.

1 2 15 16