Alexandre Dumas: Grof Monte Christo/ Tri mušketira/ Napoleon

39.82  (300.02 kn) uključ. PDV 31.86  (240.05 kn) uključ. PDV

Grof Monte Cristo roman je francuskog pisca Alexandre Dumasa (zajedno s Augusteom Maquetom) iz 1844. Računa se da je to jedan od najčitanijih avanturističkih romana u svijetu. Ideju za roman Dumas je posudio od jednog drugog pisca, Jacquesa Peucheta.

Radnja romana odigrava se u Francuskoj poslije Francuske revolucije, između 1814. i 1838. Nevino osuđeni Edmond Dantès, koji je proveo u zatvoru 14 godina, mijenja svoje mjesto sa preminulim zatvorenikom, i uspjeva pobjeći iz zatvora. Preminuli zatvorenik mu je prije svoje smrti objelodanio gdje se na otoku Montecristo nalazi skriveno blago, koje Dantès pronalazi, proglašava se grofom otoka te uz pomoć blaga planira osvetiti onima koji su ga poslali u zatvor.

tri musketira

Poznata i popularna priča o mladom plemiću D´Artagnanu koji polazi put Pariza na svom starom konju, s očevim pismom preporuke za kraljeve mušketire i receptom za čudotvorni lijek za rane. Konja proda i izgubi pismo, ali ga “pod zaštitu” uzimaju prekaljeni mušketiri – Athos, Portos i Aramis. Tu počinju avanture četvorice koji djeluju pod geslom “svi za jednoga, jedan za sve”…

NAPOLEON -jedna od najboljih knjiga o Napoleonu, svakako jedna od najvjernijih povijesnoj istini. Izvanredno živo oslikava moćnu osobnost velikog osvajača, kako su ga vidjeli njegovi suvremenici. Pregledna i sažeta, govori o rodnoj Korzici, Francuskoj i Carstvu, velikim bitkama, otoku Elbi, o “sto dana”, konačnom progonstvu na Svetu Helenu. Pratimo sudbinu Napoleona od rođenja do najvećega vrhunca njegove karijere pa sve do tragičnoga kraja.
Alexandre Dumas, otac (1802-1870) -najpopularniji romanopisac i dramatičar svojega vremena. Napisao je oko 300 povijesnih i pustolovnih romana i drama (Tri mušketira, Grof Monte Krista, Kraljica Margot itd).
Njegova djela i danas nalaze milijune čitatelja diljem svijeta.

 

 

Nema na zalihi