Ante Tomić: Pokaži koliko me cjeniš…

9.29  (70.00 kn) uključ. PDV 7.43  (55.98 kn) uključ. PDV

Godinu dana nakon uspješne zbirke eseja Pisci o pisanju, u kojoj je trideset i dvoje domaćih autora mlađe, srednje i starije generacije progovorilo o svojim spisateljskim navikama, ritmovima i ambicijama, odlučili smo unutar korica jedne knjige predstaviti plodove rada njih nekoliko.
Od poznatog publicista koji ovdje premijerno objavljuje fikciju do imena s kojima poistovjećujemo noviju hrvatsku književnost, Pokaži koliko me cijeniš zbirka je svježih i neopterećenih tekstova, međutim pisanih s ozbiljnim literarnim ambicijama: idealan spoj visokog i niskog stila, prema podjeli N. Fryea.
Pokaži koliko me cijeniš nudi voajerski pogled u kovačnicu aktualnih rukopisa, gdje se roje raznoliki likovi: od odlučne frizerke koja pokušava srediti svoj ljubavni život, preko sablasti iz sna što sustiže svoju žrtvu ili društva koje zaziva duhove, pa do otočnog edikula koji se obračuna s morskim psom naočigled turista na viškoj plaži—i još mnogo drugih.
Neke od priča socijalno su osviještene, neke snovite, a neke čista zezancija, no svaka je vjerno zrcalo svog autora, pa i mogući zametak budućeg romana što ovu zbirku čini poželjnom lektirom za duge ljetne dane, ali i za još dulje zimske noći.

1 na zalihi

Ante Tomić: Pokaži koliko me cjeniš…

9.29  (70.00 kn) uključ. PDV 7.43  (55.98 kn) uključ. PDV

SKU: 9057 Kategorija: Oznake: ,