Helen Fisher: Zašto volimo- Narav i kemija romantične ljubavi

11.28  (84.99 kn) uključ. PDV 9.02  (67.96 kn) uključ. PDV

Iskustvo romantične ljubavi kojeg prate oduševljenje, promjene raspoloženja, nedostatak potrebe za snom i opsjednutost zajedničko je svim povijesnim razdobljima, zemljopisnim širinama i spolovima. Do danas su naše razumijevanje ljubavi uvelike oblikovali mudrost pjesnika, anegdote o zaljubljenima, promatranja psihologa i sanjarenja glazbenika slomljenog srca.

U knjizi “Zašto volimo” Helen Fisher pruža novi uvid u ovu univerzalnu pojavu koji se temelji na njezinom inovativnom znanstvenom istraživanju. S ekipom znanstvenika ona je snimala mozak strastveno zaljubljenih ljudi pa je sa svojim kolegama konačno dokazala ono što su psiholozi samo pretpostavljali: kad se zaljubite, posebna područja mozga “se osvijetle”. Koristeći se tim podacima autorica zaključuje da su milijuni godina evolucije u naš mozak utisnuli romantičnu strast. Nije riječ o emociji, nego o porivu jakom kao glad.

U ovom djelu koje se bavi jednim od naših najosnovnijih poriva, Helen Fisher razotkriva što točno doživljavate kad se zaljubite, zašto odabirete jednu, a ne neku drugu osobu te kako romantična ljubav u biološkom smislu utječu na vaš seksualni poriv i osjećaje privrženosti prema partneru. Autorica dokazuje da sve životinje osjećaju romantičnu privlačnost i da ljubav na prvi pogled postoji. Također govori o razlikama muškog i ženskog mozga i kako one utječu na oblik ljubavi. Na kraju daje konkretne prijedloge o tome kako možemo kontrolirati tu drevnu strast.

1 na zalihi

Helen Fisher: Zašto volimo- Narav i kemija romantične ljubavi

11.28  (84.99 kn) uključ. PDV 9.02  (67.96 kn) uključ. PDV