Povijest mafije

13.27  (99.98 kn) uključ. PDV 10.62  (80.02 kn) uključ. PDV

Knjiga POVIJEST MAFIJE govori o najvećoj svjetskoj kriminalnoj organizaciji i razotkriva živote mafijaša, njihove obitelji, zločine i hladnokrvna ubojstva.

Mafija je počela na Siciliji, otoku usred Sredozemlja. Razvila se u moćnu političku snagu Italije, a njezini su se pipci uvukli u sve pore života Sjedinjenih Američkih Država. Baveći se trgovinom drogom, svoj je utjecaj proširila na Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanadu i Australiju. Prožela je sve dijelove popularne kulture zahvaljujući filmovima Kum i Dobri momci.

Povijest mafije prepuna je likova od kojih se ledi krv u žilama, od Ala Caponea, koji je vladao Chicagom u doba prohibicije, i ubojica poput Louisa Lepkea i Alberta Anastasije, utemeljitelja skupine Ubojstvo d.o.o., do Tota Riine, bossa svih bossova, Teflonskog dona Johna Gottija i Bernarda Provenzana zvanog Traktor, koji se 43 godine skrivao pred zakonom na seoskom gospodarstvu.

Bili su to “posebni” ljudi koji su živjeli u “posebnom” vremenu. Povijest mafije priča je o životima tih ljudi, njihovim obiteljima, zakonima, zločinima te o hladnokrvnim ubojstvima koja su počinili.

Nigel Cawthorne je američki pisac i autor više od osamdeset naslova. Piše o raznim temama; od umjetnosti, mode, glazbe, seksa i američkog nogometa do povijesti, znanosti, ratovanja, politike i kriminala. Naslovi su mu prevedeni na više od dvadeset svjetskih jezika, između ostaloga i “100 katastrofa koje su potresle svijet” (2006.) na hrvatskom jeziku, a uz knjige objavio je brojne članke u čak 150 američkih i britanskih novina i časopisa. Među poznatijim naslovima na kojima je radio svakako je bila Taking Back My Name, autobiografija Ikea Turnera iz 1999. godine, koja je po izlasku izazvala brojne prijepore i višegodišnje sudske procese. Trenutno živi i radi u Londonu.

Nema na zalihi

SKU: 8489 Kategorije: , Oznaka: