Živko Prodanović: Smrt u rimskim ruševinama

4.65  (35.04 kn) uključ. PDV 3.72  (28.03 kn) uključ. PDV

Jedan od ponajboljih hrvatskih pisaca znanstvene fantastike Živko Prodanović, autor nagrađenog SF romana Tamara, u svom je novom romanu još jednom zakoračio u budućnost, iako u njoj pronalazi tek jedan srušeni svijet i rijetke preostatke ljudske rase.

 

Ta daleka budućnost ujedno je i prošlost. Vremenski tokovi nisu poremećeni, no razvoj ljudske civilizacije je prekinut, uništen gotovo do apokaliptičnih razmjera i vraćen na razinu prapočetka. S gorkom spoznajom o nekadašnjim dosezima i velikom padu, spoznajom koja možda u sebi sadrži snagu za početak nečega novoga. Je li budući novi vođa, inače prvi čovjek u obnovljenom ljudskom obličju, spreman na sebe preuzeti teret odgovornosti i hoće li svoju tjelesnu i umnu nadmoć iskoristiti za opće dobro? Što će se dogoditi u međuvremenu, kada divlje žene-ratnice napadnu mirne lovačke porodice u rimskim ruševinama? Kako će završiti traganje jednog Jehohane?

 

Odgovori na ta i još mnoga druga uznemirujuća pitanja od kojih je satkana ova budućnost neće se svidjeti svakomu. Da bi se došlo do završnog pitanja, očekivanog u sadašnjosti, zanimljivog i zabrinjavajućeg u budućnosti, pitanja o kojem ovisi sve: jesu li nasilje i teret rata sastavni dio čovjekova bića?

1 na zalihi

Živko Prodanović: Smrt u rimskim ruševinama

4.65  (35.04 kn) uključ. PDV 3.72  (28.03 kn) uključ. PDV